Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde işçiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. 


Gittiği her yerde yatırımcılarla, emekçilerle, sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştuğunu belirten Davutoğlu, "Karşımda bir anlamda Türkiye'nin özeti var. Çalışan, kaynak oluşturan, yatırım yapan, üreten bir şehrin temsilcileri var. Üretimin olduğu yerde paylaşım vardır, paylaşımın olduğu yerde refah, huzur vardır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "29 Ekim, gelecek hafta perşembe günü Cumhuriyet Bayramımız. 1 Kasım'da da inşallah demokrasi bayramı yapacağız" diye konuştu.

İmzaladığı genelgeyle 30 Kasım Cuma günü kamu personelinin izinli sayıldığını açıklayan Davutoğlu, "Vatandaşlarımız huzur içinde hafta sonu tatilini de birleştirerek sandıkların başına gitsinler, aileleriyle oy verecekleri mekanda hem birkaç gün Cumhuriyetimizin bayramını kutlasınlar hem de demokrasimizin önünü açsınlar" değerlendirmesinde bulundu.

Demokrasiyle özgürlüklerle toplumu güçlendirdiklerini vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşı güçlendirerek vatana hizmet ettiklerini belirtti. 

Başbakan Davutoğlu, vatandaşı güçlendirerek ülkenin evlatlarını, kardeşliğini, vatandaşlık bilincini ve bağlarını güçlendirdiklerini, insanı güçlendirerek Türkiye'nin uluslararası itibarını yükselttiklerini kaydetti.

"Sözde değil, özde bir zihniyet değişimi ve buna uygun bir altyapı sağladık. Türkiye'yi bir özgürlükler ülkesi haline getirdik" diyen Davutoğlu, düşünce ve ifade özgürlüğündeki bütün setleri, engelleri, bariyerleri yıktıklarını ifade etti.

"Hain kumpaslara verilecek en iyi cevap, seçim sandığından çıkacak sonuç"

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin önemine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"7 Haziran sonrası azdırılan terör, iç ve dış kumpaslar, ülkemiz üzerine yapılan Sultanbet planlar, projeler var. Bunlara vakıfız. Bunların bertaraf edilmesi noktasında her platformda, her zeminde çalışıyoruz. Hain kumpaslara karşı verilecek en iyi cevap, seçim sandığından çıkacak sonuç olacaktır. O sonuç da istikrardır, istikrardır, istikrardır inşallah. 13 yılda Türkiye, istikrarın nasıl bir nimet olduğunu gördü, yaşadı. Ben inanıyorum ki, 1 Kasım seçimleri bu yaşanmışlığın bir teyidi olacak. Her zamanki gibi biz dersimize iyi çalıştık. Milletimiz de, o adil hakem de notumuzu verecek. Ve inşallah biz hizmetlerimize devam edeceğiz."

Gaziantep'e müjdeler

Çalışkan, güzel insanların yaşadığı Gaziantep'e müjdesiz gelmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada işçi, emekçi kardeşimizle bir aradayken bu müjdeleri sizlere vermek istiyorum. Organize sanayi bölgesi ile çevresinde çalışan işçilerimiz için bu bölgenin hemen arkasında dev bir uydu kent kuruyoruz inşallah. Hiç merak etmeyin, uygun fiyatlara kira öder gibi ev sahibi olacaksınız. Hem de geleneksel Gaziantep mimarisine uygun bir projeyle bunu gerçekleştireceğiz. Gaziantep için hedefimiz 5 yılda toplam 50 bin konut. Arsa bedava, yapılışından sonra da inşallah kira öder gibi bütün Gazianteplilerin hizmetinde. Küçük sanayi sitesiyle organize bölgesi arasına 25 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapıyoruz. Çalışmalarımız başladı. Dağları delen bir müjdemiz daha var. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor. Amanos Dağları'nı delip Gaziantep'i, İskenderun Limanı'na doğrudan bağlayacağız inşallah. Bizde bu aşk, sizde bu çalışkanlık varken hiçbir dağ karşımızda duramaz."

Davutoğlu, ayrıca Düzbağ Barajı'nı inşa edeceklerini, baraj devreye girdiğinde daha hesaplı enerji üreterek, Gaziantep'in daha kaliteli içme suyuna kavuşacağını vurguladı. 
AA