Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde tarihe geçecek bir olay yaşandı. Sarı-Kırmızılılar’ın, maçlarını Türk Telekom Stadı’nda oynamaya başladığı 2011’den beri Fenerbahçe’nin o dönemki başkanı Aziz Yıldırım, stada gelmiyordu. Yıldırım önderliğinde en son 12 Nisan 2009’da başkanlık düzeyinde katılım gerçekleşmişti. İşte dün bu olay tarihe karıştı.

Yıldırım’ın ardından göreve gelen Kanarya’nın yeni başkanı Ali Koç, ezeli rakipler arasındaki dostluğun daha da ileri boyuta gelmesi adına bu deplasmanda tribündeki yerini aldı. İlk kez Aslan’ın evindeki derbide Fenerbahçe başkanı yerini alan Koç, karşılaşmaya ise takımı taşıyan otobüsle geldi.

‘DÖNÜM NOKTASI OLUR MU?’

Yakın zamanda gerçekleşen Divan Kurulu’nda bu maçla ilgili olarak, “Acaba haftaya maç (Galatasaray derbisi) dönüm noktası olur mu? Uçakta futbolculara da söyledim. Dönüm noktası olacağına inanıyorum” diyen Koç, oyuncular ve teknik ekiple yakından ilgilenip, onları zorlu maça motive etti. İlk yarıda takımın ortaya koyduğu futboldan memnun olmayan Sarı-Lacivertliler’in 1 numaralı ismi, ikinci yarıdaki futbol hem de 2-0’dan maçın 2-2’ye gelmesi sonrasında futbolcularını tek tek tebrik etti.