Levent Gültekin/ DirilişPostası

Ziraat Türkiye Kupası maçında 3-2'lik Tuzla mağlubiyetinin ardından El İttifak karşısında 3-1'lik hezimet Galatasaray camiasını adeta çıldırttı. Futbolcuların saha içindeki vurdumduymaz tavırları, takımdaki otorite boşluğu, yönetimin artık kangrenleşmiş problemleri çözememesi sarı kırmızlı kulübün koskoca bir sezonunun boşa geçireceğinin habercisi olurken devre arası transfer döneminde henüz nokta transferlerin yapılamaması taraftarları git gide ümitsizliğe itiyor.

YASİN ÖZTEKİN KABAK TADI VERMEYE BAŞLADI 

Tuzlaspor maçında gördüğü kırmızı karttan sonra kadro dışı kalan ve dün ani bir kararla yeniden affedilen Yasin Öztekin olayı Galatasaray cephesinde bir hayli tepki çekerken, oyuncunun sürekli kadro dışı kalıp affedilmesi yönetimin üzerinde baskıları artırdı. Dursun Özbek yönetimiyle yola çıkan fakat kısa sürede istifasını veren Cüneyt Tanman yaşanan süreci Diriliş Postası'na yorumladı. Devre arasına girilen şu dönemde takımın kriz ortamında olduğunu söyleyen Tanman, iki maçta bütün zaafların ortaya çıktığını bu zaaflarda yönetimin, futbolcuların ve teknik heyetin büyük hatalarının olduğunu belirtti.

İşte Cüneyt Tanman'dan çarpıcı açıklamaları...

GALASATARAY'IN DEFANSİF ZAAFİYETLERİ ÇOK FAZLA

Hayret ediyorum, takım devre arasına girerken aslında fena değildi, iyi bir tablo vardı ama aranın girmesinden sonra rüzgar bir anda tersine döndü. Galatasaray'ın oynadığı bütün maçlarına bakıldığında acayip derecede defansif zaafiyetleri olduğunu görüyoruz.

SABRİ OLAYINDA BEN DE VARIM

Futbolcuların bireysel disiplini çok kötü, sezon başında ve ortasında bir sürü oyuncu gönderildi ama şu an takımda kalanların umrunda bile değil. En fazla eleştiri alan oyuncuların başında Sabri geliyor. Benim de içinde bulunduğum dönemde Hamza Hamzaoğlu Sabri ile yola devam etmek istedi ve o dönemde imzalar atılmıştı. Bu yönetimle işlerin iyi yönetilemeyeceğini ilk ben söyledim ve ilk ben ayrıldım, bunu yöneticiler iyi biliyor.

GALATASARAY ALLAH'TAN AVRUPA'DA YOK 

Takımda her dönem kriz ve olumsuz bir hava var şimdi de Riekerink ve Sneijder ile öyle bir görüntü var. Bu iki isim beraber hareket ettikleri için takımda diğer oyuncular rahatsız olmuş durumda. Allah'tan Galatasaray tek kulvarda yoluna devam ediyor, öyle Avrupa'da falan oynasa yönetimin başı büyük derde girerdi. Avrupa'da bu takım yokları oynardı, Galatasaray'ın defans hattına bakın bırakın Avrupa'yı Süper Ligi'in bile gerisinde.