Levent Gültekin/ Diriliş Postası

Bu sezon şampiyonluk şansını mucizelere bırakan ve FFP kriterleri sebebiyle transferde suya sabuna dokunamayan Fenerbahçe’de gelecek sezonun planları şimdiden yapılmaya başlandı. Takımda kiralık olan 3 oyuncudan Sow ve Lens için girişimlere başlayan sarı lacivertli ekip Karavayev’i düşünmezken, yönetimin asıl sorunu kontratı devam eden ve koskoca bir sezonu boşa geçiren oyuncularda yaşayacağı tahmin ediliyor.
 
Bu sezon forma bulduğu maçlarda kötü performans gösteren ve zaman zaman tribünlerden protesto edilen bazı oyuncuların lig biter bitmez Fenerbahçe’den ayrılması beklenirken, bu rakamın 8’leri bulması gönderilen isimlerin yerine kaliteli ve isabetli futbolcu koyma konusunda yönetimi bir hayli zorlayacak.
 
İşte sezon sonunda Fenerbahçe’den ayrılması kesin olan futbolcular…
 
1- Roman Neustadter: Kendisinden beklenen performansı ortaya koyamayan Rus stoper sadece alternatif bir oyuncu olarak kadroda yer bulurken, değerini bulması halinde oyuncuya teşekkür edileceği belirtiliyor.
 
2- Van der Wiel: Varlığıyla yokluğu belli olmayan Hollandalı sağ bek kesin olarak satılacak.
 
3- Aatif Chechoue: Mehmet Ekici takasında Trabzonspor’a gitmeyi reddeden tecrübeli futbolcu da sezon sonu bavulunu toplayan oyunculardan biri olacak.
 
4- Salih Uçan: Bir türlü kendisinden beklenen patlamayı yapamayan milli futbolcu kiralık olarak gönderilebilir.
 
5- Stoch: Fenerbahçe’den Al Ain – PAOK ve Bursaspor’a kiralık olarak gönderilen Stoch, sezon biter bitmez kendisine yeni bir takım bakacak.
 
6- Emenike: Şu anda kendine takım bul denen Nijeryalı golcü talibi çıkar çıkmaz yollanacak.
 
7- Van Persie: 20 haftayı sakatlık problemleriyle geçiren ve son olarak Krasnodar maçının kadrosuna alınmayan Hollandalı yıldıza iyi bir teklif gelmesi halinde anında elden çıkarılacak ve kulüp kaynak oluşturmuş olacak.
 
8- Fernandao: Devre arası transfer sezonunda Çin kulüplerinden teklif alan Brezilyalı golcü tıpkı Van Persie gibi iyi bir teklif alması halinde hemen gönderilecek.