Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile Ali Koç basın karşısına geçerek yeni sözleşmeyi imzaladı. İkili gelen sorulara cevaplar verdi.

Ersun Yanal'ın açıklamalarından satır başları;

"Sayın başkan süreci anlattı. İki gündür buradayım. Bir maç oynadım. Fenerbahçe'nin büyüklüğü sportif hedeflerinin büyüklüğüdür, Fenerbahçe Türk sporunun lokomotifidir."

"Şu anda sorumluluklarımı, heyecanımı ve hedefimi anlatayım. Evet 4. yıldızı takacağız. 4. yıldızı takmak için hepinizin desteğiyle, bu şampiyonluğu göğüsleyeceğiz. Başka alternatifi olmadığını düşünüyorum."

"Burada olmaktan çok mutluyum. Bu mutluluğumu da sonuçlarla pekiştirerek herkesi mutlu etmek istiyorum."


"İkinci yarıdaki cetvele baktığımızda, ligin yeni başladığını düşünürsek zirvede olan bir takım olacağız. Sıralamada nerede oluruz bilmiyorum ama lig yeni başladığında Fenerbahçe nerede olması gerekiyorsa orada olacağız."

"Tüm oyuncularla ilgili tasarrufumu geniş bir toplantıda konuşacağız. Antalyaspor maçından sonra da sizin sorularınıza açık yüreklilikle cevap vereceğiz."


"Fenerbahçe'nin bir kültürü var. Taraftarın, sevenlerin bir kültürü var. Onun dışında hiçbir şey yapmaya çalışmayacağız. Fenerbahçe'nin oynaması gerektiği gibi oynayıp sonuca ulaşacağız. İstatistikleri yine biz belirleyeceğiz."

"Ben o takımı tek başıma şampiyon yapmadım. Kıymetli oyuncularımız, taraftarımız ve yönetimimiz birlikteydi. Yine aynı şekilde hep beraber çok daha keyiflisini yaşayacağımızı düşünüyorum."

"Oyun temposu ve sürekliliği kazanmak için zamana ihtiyacımız var. Rakibimize ikinci yarı çok pozisyon vermedik. Bunu daha uzun süre hedefimiz var. Her oyunun kendi kondisyonu, dayanıklılığı var. Bunu başarmak kısa sürede zor ama ikinci yarı öyle bir Fenerbahçe göreceksiniz"