Galatasaray, Garry Rodrigues'in ardından Gençlerbirliği'nde forma giyen Ahmet Çalık ile el sıkıştı. Sarı kırmızılılar, Çalık için Başkent kulübüne 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Futbolcuyla da 4.5 yıllık sözleşme imzalayacak.

İLHAN CAVCAV AÇIKLADI

Ahmet Çalık'ın transferini açıklayan isim, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav oldu. Cavcav, 22 yaşındaki stoperin transferi için görüşmelerin uzun zamandır sürdüğünü hatırlatarak, "Milli futbolcumuz Ahmet Çalık’ın transferi konusunda Galatasaray ile el sıkıştık. Galatasaray, altyapımızdan yetişen Ahmet Çalık’ın bonservisi için 2,5 milyon Euro ödeyecek. Gençlerbirliği, sadece altyapısından yetiştirdiği futbolcularla ayakta kalmıyor, aynı zamanda Türk futboluna da hizmet etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ AHMET ÇALIK KİMDİR?

22 yaşında ve 1.84 metre boyundaki Ahmet Çalık, Gençlerbirliği altyapısında yetişti. 2013 yılında A takıma çıkan genç futbolcu, bu sezon kırmızı siyahlı formayla 17 resmi maça çıktı ve 1 asist yaptı. U16 seviyesinden itibaren bütün yaş gruplarında milli formayı giyen Ahmet Çalık, 7 kez A Milli Takım'da oynadı. (Hürriyet)