Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Galatasaray, Bursaspor'u 3-1'lik skorla geçti. 
Bursaspor, 14. dakikada Kubilay Kanatsızkuş'un golüyle öne geçti. Galatasaray, 31. dakikada Lukas Podolski'nin asisti ve Yasin Öztekin'in golüyle skoru eşitledi. 1-1 biten devrenin ardından Galatasaray, Wesley Sneijder'in 55. dakikada frikik golüyle öne geçti, Eren Derdiyok'un 90+1. dakikadaki golüyle rahatladı.

Galatasaray, bu sonuçla birlikte puanını 23'e yükseltti. Buraspor ise 21 puanda kaldı. Galatasaray, gelecek hafta Kasımpaşa'ya konuk olacak. Bursaspor ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

RIEKERINK, İLK 11'DE ROTASYON YAPTI

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti.

Geride kalan hafta, Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmasındaki kadro tercihleriyle eleştirilerin hedefi olan teknik direktör Jan Olde Riekerink, Bursaspor önünde yine rotasyona gitti. Sarı-kırmızılı teknik adam, Fenerbahçe maçının başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden, sarı kart cezalısı Carole'ün yanı sıra Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok'u ilk 11'e almazken, yerlerine Linnes, Selçuk İnan, Yasin Öztekin ve Podolski'ye görev verdi.

Eren Derdiyok ile Sinan Gümüş yedek soyunurken, Tolga Ciğerci ve cezalı olan Carole ilk 18'de yer almadı.

İNAN FORMASINA KAVUŞTU

Fenerbahçe derbisinde teknik direktör Riekerink'ten kesik yiyen Selçuk İnan, Bursaspor müsabakasında formasına yeniden kavuştu.

Derbi maçta yedek soyunan ve mücadelenin son bölümünde oyuna alınmaması nedeniyle yardımcı antrenör Ayhan Akman ile sert bir tartışma yaşayan Selçuk, sarı-kırmızılı ekipte krize neden olurken olayın tatlıya bağlanması sonrası tekrar sahadaki yerini aldı.

HAMZAOĞLU, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, eski takımı Galatasaray'a karşı Bursaspor'un başında sahaya çıktı.

Geride kalan sezonun 11. haftasındaki Çaykur Rizespor müsabakasında Galatasaray'ın başında bulunan Hamzaoğlu, ardından gelişen süreçte görevden alınırken, geçen 1 yıldan sonra Bursaspor'un teknik direktörü olarak bir kez daha Türk Telekom Arena'ya geldi.

KALESİNDE GOLÜ GÖRDÜ

Galatasaray, maça oyunun kontrolünü alarak başladı ve Bursaspor kalesine ilk dakikalardan itibaren yüklenmeye başladı. Özellikle Wesley Sneijder'in etkinliğinin yüksek olduğu bu bölümde, Bursaspor kapandı ve kademeli bir savunma yaptı.

Kontraatak için fırsat arayan Bursaspor, 14. dakikada Kubilay Kanatsızkuş'un golüyle öne geçti. Ceza yayında topla buluşan Pablo Batalla savunmanın arkasına şık bir pas gönderdi, penaltı noktası üzerinde Kubilay Kanatsızkuş'un ayağının dışıyla yaptığı vuruşta direğe de çarpan top ağlarla buluştu.

Galatasaraylı oyuncular, golden önce orta sahada Selçuk İnan'a faul yapıldığı ve golde de ofsayt olduğu gerekçesiyle uzun süre hakem Barış Şimşek'e itiraz etti.

10 DAKİKALIK BOCALAMA VE SONRA TEMPO

Galatasaray, golden sonra bocalamaya başladı. Bursaspor, bir kez daha Batalla'nın sürüklediği atakta, Deniz Yılmaz ile gole yaklaştı. Deniz Yılmaz'ın 26. dakikadaki sert şutu yan ağlarda kaldı.

Ev sahibi Galatasaray, bu ataktan sonra toparlanmaya ve maçın başındaki baskısını tekrar kurmaya başladı. Ön alanda, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin ve Bruma ile oldukça hareketli bir 4'lü ile Bursaspor'u zorlayan Galatasaray, 31. dakikada Yasin Öztekin ile eşitliği yakaladı.

GALATASARAY'DAN BARCELONA'VARİ BİR GOL!

Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Yasin Öztekin, Wesley Sneijder ve Lukas Podolski pas üçgeninde topla son buluşan Yasin Öztekin sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru eşitledi.

Galatasaray, bu golden sonra da Bursaspor'u bunalttı ve rakip yarı alanda pres yaparak konuk ekibin yarı sahayı rahat geçmesine müsaade etmedi. Yüksek tempoyla oynayan ve kanatlardan hızlı hücum eden Galatasaray, ilk yarıda öne geçmeyi başaramadı.

SNEIJDER'İN GOL HASRETİ SONA ERDİ 

İkinci yarıda da temposunu koruyan Galatasaray, merkezde hızlı paslaşmaya ve Bursaspor ceza sahası çevresinde oynamaya devam etti.

Galatasaray, bu baskısının meyvesini 55. dakikada aldı. Kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçti. Wesley Sneijder sağ ayağının içiyle kavisli bir vuruş yaptı ve top kaleci Harun Tekin'in solundan direk dibinden ağlarla buluştu.

Sneijder bu golle birlikte 5 Nisan 2015'ten sonra Galatasaray formasıyla ilk frikik golüjnü attı.

HAMZAOĞLU, BASKIYI KIRMAK İSTEDİ

Galatasaray'ın baskısına karşı saha içerisinde bir cevap üretemeyen Bursaspor'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu 64. dakikada iki değişiklik birden yaptı. Emre Taşdemir ve Jorquera oyuna girerken, Kubilay ve Faty kenara geldi.

Bu iki değişikliğe rağmen Galatasaray'ın arka arkaya tehlikeli hücumlar üretmesi ve 3. gole Podolski ve Bruma ile yaklaşması sonrası Tomas Necid, Joshua John'ın yerine oyuna dahil oldu.

EREN DERDİYOK SKORU BELİRLEYEN İSİM OLDU

Fakat, bu değişikliklere rağmen Galatasaray, oyunun kontrolünü kaptırmadı. Bursaspor, son 20 dakika daha fazla Galatasaray kalesinde göründü ama tehlikeli bir atak olmadı. Galatasaray ise tempoyu düşürüp üstünlüğünü korudu.

Son dakikalarda Galatasaraylı oyuncular savunmada daha kalabalık kalıp kontraatak fırsatları aradılar. Bu ataklar 90+1. dakikada sonuç verdi. Sinan Gümüş'ümn asistinde Eren Derdiyok, maçın skorunu belirledi. (Akşam)