Fatih Terim'in öğrencileri 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde karşılaştıkları Kosova'yı 2-0 mağlup ederek, I Grubu'ndaki ilk galibiyetini aldı.   

İLK YARI BERABERE BİTTİ

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu dördüncü haftasında Türkiye ile Kosova arasındaki maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

19. dakikada Türkiye, Mehmet Topal ile gole çok yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Mehmet Topal kafayı vurdu, kaleci Ujkani'nin müdahale ettiği top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. 

25. dakikada Arda Turan'ın uzun pasıyla sağ kanattan bindiren Volkan Şen, ceza sahası içinde topla buluştu. Volkan, karşısındaki rakibini geçer geçmez sağ çaprazdan sol ayağıyla çok sert vurdu. Köşeye giden topu kaleci Ujkani son anda uzandı ve kornere çeldi. 

40. dakikada Arda Turan'ın pasıyla Hasan Ali Kaldırım sol kanatta topla buluştu. Hasan Ali'nin ceza sahasına gönderdiği topta Volkan Şen altı pas üzerinde kafayı vurdu, yere de çarpan top kaleciden döndü. Boşta kalan topu Volkan tamamlamak istedi ancak savunmanın da müdahalesi sonrasında Volkan'a çarpan meşin yuvarlak auta gitti. 

45. dakikada Volkan Şen'in sağ kanattan yaptığı ortada Burak Yılmaz ceza sahası içinde topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı. 

51. dakikada Türkiye, Burak Yılmaz'ın golüyle öne geçti. Hızla ceza sahasına giren Yunus Mallı, Burak Yılmaz'a pasını verdi. Kaleye sırtı dönük olan Burak, dönerek yerden vurdu ve kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 1-0 

55. dakikada ay-yıldızlılar ikinci golü buldu. Arda Turan, defansın arkasına sarkan Burak Yılmaz'a pasını gönderdi. Burak, ceza sahası içinde topa son anda aşırtma bir vuruş yaptı. Üst direkten dönen topu Volkan Şen ağlarla buluşturdu: 2-0 

60. dakikada Rashica'nın sağ kanattan yaptığı ortada top, Hasan Ali Kaldırım'a çarptı ve kaleye yöneldi. Volkan Babacan son anda topu kornere gönderdi. 

61. dakikada Kosova gole yaklaştı. Berisha'nın sol kanattan kullandığı kornerde, ceza sahası içinde Rrahmani topa kafayı vurdu. Volkan Babacan topu iki hamlede kontrol etti. 

Kalan dakikalarda başka önemli pozisyon olmadı ve Türkiye, Kosova'yı 2-0 mağlup ederek, ilk galibiyetini aldı.

4 OYUNCU YENİDEN KADRODA 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Kosova ile oynanan karşılaşmada, milli takımın ilk 11'inde uzun bir aradan sonra yeniden Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'e yer verdi. 

Kaptanlık ve 10 numaralı forma Arda Turan'ın
A Milli Futbol Takımı'nda, Kosova karşısında sahaya kaptan olarak Arda Turan çıktı. Ay-yıldızlı takımın son 4 maçında kadroya alınmayan Arda'nın yerine Mehmet Topal kaptanlık pazubandını takmıştı. 

Arda Turan, 10 numaralı formasını da Hakan Çalhanoğlu'dan geri aldı. Hakan ise sahaya 5 numaralı forma ile çıktı. 

TURAN EN ÇOK MİLLİ OLAN 4.FUTBOLCU

Arda Turan, Kosova maçı ile ay-yıldızlı formayı 95. kez giydi ve Tugay Kerimoğlu'nu geride bıraktı. Arda, 120 kezle Rüştü Reçber'in ilk sırada bulunduğu ay-yıldızlı formayla en çok maça çıkan oyucular listesinde dördüncü sıraya yükseldi. 

ANTALYA STADI'NDAKİ İLK RESMİ GALİBİYET

A Milli Futbol Takımı, Antalya Stadı'ndaki ilk resmi maçından galibiyetle ayrılmayı başardı. 

YILMAZ, TUNCAY ŞANLI'YI YAKALADI

Türk Milli Takımı'nda, Kosova maçı öncesinde 21 golü bulunan Burak Yılmaz, bu müsabakada fileleri havalandırarak 22 gole ulaştı ve Lefter Küçükandonyadis'i geride bıraktı. 

A Milli Takım'ın, Kosova karşısındaki ilk golünü atan Burak, ay-yıldızlı ekipte en çok gol atan futbolcular listesinde ikinci sırada yer alan Tuncay Şanlı'yı yakaladı. 

ŞEN KARİYERİNDEKİ İLK MİLLİ TAKIM GÖLÜNÜ ATTI

Kosova karşısında ilk 11'de sahaya çıkarak A Milli Takım formasını 24. kez giyen Volkan Şen, milli takım kariyerindeki ilk golünü attı. 

Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunan Medipol Başakşehir'de ortaya koyduğu performansla adından söz ettiren 19 yaşındaki Cengiz Ünder, Kosova maçının ikinci yarısında oyuna girerek, kariyerinde ilk kez A Milli Takım formasını giydi. 

KOSOVA İLE OYNANAN İLK MAÇTA GALİBİYET

Türkiye ile Kosova milli takımları ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar, bu ilk resmi maçı kazanmayı başardı.