İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal ile sözleşmesini uzatmayan ve Manchester United'a imza atan Alexis Sanchez, sadece ayrılık kararıyla değil kazancıyla da ara transfer dönemine damgasını vurdu. 

Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester United ile 4,5 yıllığına anlaşan 29 yaşındaki Şilili futbolcu, İngiliz basınında yer alan iddialara göre haftada kazanacağı 500 bin sterlinlik (yaklaşık 2 milyon 650 bin lira) geliriyle bu alanda zirveye yerleşti.

En fazla kazanan futbolcular listesinde ilk dört sırada Manchester Unitedlı futbolcular yer alıyor. Transferiyle Premier Lig takımlarında forma giyen futbolcuların haftalık gelirinde çıtayı biraz daha yükselten Sanchez'i 290 bin sterlinle Fransız Paul Pogba, 250 bin sterlinle Belçikalı Romelu Lukaku ve 220 bin sterlinle de İsveçli Zlatan Ibrahimovic takip ediyor. 

7 numaralı formanın yeni sahibi

Alexis Sanchez, Manchester United tarihinde birçok yıldızın giydiği 7 numaralı formayla sahaya çıkacak.

7 numaralı formayla 1965-66 sezonunda George Best, 1992-97 yıllarında Eric Cantona, 1997-2003 yıllarında David Beckham, 2003-09 yıllarında Cristiano Ronaldo, son olarak da 2015-17 yıllarında Memphis Depay mücadele etmişti. 

Manchester United'a yeni gol ayağı

Şampiyonluk yarışında Manchester City'nin gerisinde kalan Manchester United, kadrosunda yer alan gol yollarında etkili isimlere bir yenisini daha ekledi.

Ligin 24 haftalık bölümünde 49 kez rakip fileleri havalandıran Manchester United'da, Lukaku 11, Anthony Martial 9, Jesse Lingard 7, Marcus Rashford 4, Juan Mata ve Pogba ise üçer gol attı.

Sanchez ise Arsenal formasıyla bu sezon ligde çıktığı 19 maçta 7 gol kaydetti. 

Sosyal medyayı hareketlendirdi

Alexis Sanchez'in Manchester United ile sözleşme imzalaması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Günlerdir beklenen transferin duyurulmasından sonra geçen yarım saatlik zaman diliminde, Sanchez için sosyal paylaşım ağı Twitter'da 77 bin retweet, 84 bin beğeni, Mkhitaryan için de 20 bin retweet ve 24 bin beğeni yapıldı.