Levent Gültekin/ Diriliş Postası

Alex de Souza ile yollarını ayırdıktan sonra bir türlü istediği 10 numarayı bulamayan Fenerbahçe önce Diego Ribas'ı transfer etmiş daha sonra bu formayı Robin van Persie'ye teslim etmişti. Fransız yıldız Hatem Ben Arfa'yla birçok kez ilgilenmesine rağmen oyuncunun PSG'de kalacağım demesiyle birlikte yeniden arayışlara giren sarı lacivertli kulüp aradığı creativ futbolcuyu Ukrayna'da buldu.

AL ROMAN'I VER SERGİY SYDORCHUK'U

2012-2013 sezonunda Metalurh-Zaporizhya'dan Dinamo Kiev'e transfer olan ve 17 kez milli takım forması giyen Sergiy Sydorchuk'la ilgilenen Fenerbahçe tecrübeli oyuncu için girişimlere başlarken, Şampiyonlar Ligi'nde (bu sezon) Beşiktaş'a gol atan 25 yaşındaki futbolcunun Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığı belirtildi. Ukrayna Ligi'nin kapanmasıyla beraber bu transferin en geç çarşamba günü biteceği öğrenilirken Fenerbahçeli yöneticilerin Dinamo Kiev'e önce kiralama teklifi yapacağı, bu teklifin kabul görmemesi halinde Roman Neustadter'i takasta kullanacağı ifade edildi. 

Transfermarkt'ın verilerine göre Sergiy Sydorchuk'un piyasa değeri 4,5 milyon bandında. Sydorchuk Dinamo Kiev'de bu sezon 23 maçta 4 gol atma başarısını gösterdi.