A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in Kosova maçı öncesi açıkladığı kadroya, daha önceki maçlarda veto ettiği Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan'ı alması ve bu kararıyla ilgili ‘Kadroya aldım, gönlüme almadım’ ifadesi tartışılmaya devam ediyor. Otoriteler, Terim'in sözünün yeni bir krize gebe olabileceğine dikkat çekti.

ZİYA ŞENGÜL: İYİMSER BAKMAK İSTİYORUM

“Artık bu krizin önünü arkasını kamuoyu oluşturarak irdelemenin bir anlamı yok. Fatih Terim, Kosova karşılaşmasından sonraki basın toplantısında yaptığı açıklamalarda dile getirdiği gibi kırgın olabilir. Üzüntülü de olabilir. Ama Milli Takım’ın menfaatleri adına kızılcık şurubu içer, krize geriye dönüp bakmaz. Aklı selim bir şekilde yoluna devam eder. Futbolcuların da artık bu konuyu uzatacağına ihtimal vermek istemiyorum. Her şeye rağmen ben olaya kötümser değil, iyimser açıdan bakmak istiyorum. Umarım yanılmam.”

ALİ SAMİ ALKIŞ: AF ZORAKİ, KRİZ BAKİ 

“Kendi boykot ettiği futbolcuları, yeniden kadroya alırken “İçime sinmedi” diyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim; demek ki artık telefon ricalarıyla iş yapmaya başladı. Bence Emre Belözoğlu dışında, doğrudan federasyon başkanının bu yöndeki baskıları bu kararın alınmasında esas etken oldu. Yıldırım Demirören; kendisine dönük mahalle baskısını, hocasına yönlendirerek ondan zoraki af çıkarttı. Ama sorun bitmedi. Kriz sürüyor, Fatih Terim bitiyor...”

AZİZ ÜSTEL: GERİ ÇEKİLME TAKTİĞİ

“Fatih’i iyi tanıyorum. Kolay kolay eyvallahı olan biri değildir. Çok akıllıdır. Kazanamayacağı savaşa girmez. Taktik olarak geri çekilir. Yerini ve zamanını kollar, sonra da ne yapacaksa yapar. Bu krizin bitip bitmediğine Terim karar verir. Örneğin Terim, Milli Takım Teknik Direktörü değil, Türkiye Futbol Direktörü olarak o göreve gelmiştir. Bunun anlamı da Türkiye’de futbolla ilgili her konuda sorumlu odur. Şu veya bu nedenle kendisine yapılan baskıları kabul ediyor gibi görünse de son sözü mutlaka o söyler.”

TANJU ÇOLAK: KÜLLENEN BU KRİZ YENİDEN ALEVLENİR

“Kriz bana göre sürüyor. Şimdilik gelen galibiyetle üstü kapatılmış gibi gözüküyor. Burada krizi ateşleyen Fatih Terim’in maçtan sonraki söylemidir. Maçtan önce soru almıyorsun. Sonra alıyorsun. Çünkü galibiyetle güçleniyorsun. Halbuki daha yumuşak, kucaklayıcı olman lazım. Oysa işi ateşliyorsun, ‘içime sinmedi’ diyorsun. İçine sinmediği şeyi Fatih Terim yapmaz. Fatih Hoca kendisiyle çelişiyor. Korkarım bir beraberlikte dahi, küllenen bu kriz yeniden alevlenir.”

MUHİTTİN BOŞAT: SİNMEMİŞSE BİTMEMİŞTİR

“Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Milli Takım kaptanı Arda Turan ve golcü Burak Yılmaz arasında Fransa’daki 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başlayan kriz yeniden Milli TakımĞ’a çağrılmalarına rağmen kesinlikle bitmedi. Özellikle Fatih Terim’in maç sonrası ettiği “içime sinmedi” söylemi Arda ve Burak ile diğer oyuncuların zoraki olarak çağrıldığının ve bu kavganın yaşanabilecek en ufak bir başarısızlıklıkta tekrar gündeme geleceğinin işaretiydi.”

TÜRKLER BU KEZ BAŞARACAK MI?

Dünya Kupası elemelerinde Kosova karşısında ilk galibiyetini alan A Milli Takım için en ilginç yorumlardan birisi Alman spor portalı “Fussball.de”den geldi. Sitede, Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki durumuna gönderme yapılırken, “Türkler Euro 2016 elemelerine de kötü başlamış, sonra final vizesini almıştı. Bu kez de kötü başladılar ve ilk galibiyetlerini aldılar. Bakalım bu kez Dünya Kupası’na gidebilecekler mi?” ifadesine yer verildi.

ANTALYA HALKINA TEŞEKKÜR

Futbol Federasyonu, Kosova maçının ardından, mücadelenin oynandığı Antalya için bir teşekkür mesajı yayınladı. Mesaj şöyle: “Antalya şehrimiz, takımımızın başarıya ulaşmasında itici bir güç olmuştur. Milli takım taraftarlığının en güzel örneklerine imza atan Antalya halkına, yetkililere bir kez daha şükranlarımızı sunar, teşekkür ederiz."