UEFA Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu, 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, Benfica karşısında ilk yarıyı 3-0 yenik kapattığı maçta sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.
Mücadelenin ilk yarısı 10. dakikada Gonçalo Guedes, 25'te Nelsinho Semedo ve 31'de Ljubomir Fejsa'nın golleriyle 3-0 sona erdi. Şenol Güneş, ikinci devrenin başında Cenk Tosun ve Gökhan İnler değişikliklerini yaparken oyundan çıkan isimler Gökhan Gönül ve Tolgay Arslan oldu. Beşiktaş'ta 58'de Cenk, 83'te penaltıdan Quaresma ile 89'da Vincent Aboubakar golleri atan isimler oldu.

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş 7 puana çıkarken, Benfica puanını 8 yaptı.

Grubun son maçında Beşiktaş deplasmanda Dinamo Kiev ile mücadele edecek. Benfica sahasında Napoli'yi ağırlayacak.

TARAFTARDAN BİR İLK 

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında Portekiz temsilcisi Benfica ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar, dünyada bir ilke imza atarak sessiz tezahüratta bulundu. Siyah-beyazlı kulübün organizasyonunda taraftarlar, ırkçılık ve işitme engellilerin sorunlarına dikkati çekmek için karşılaşmanın başlamasıyla bir dakika susarak işaret diliyle "Irkçılığa hayır" ve "Kara Kartal" tezahüratı yaptı.

Geçmiş sezonlarda BJK İnönü Stadı'nda siyah-beyazlı takımın Gençlerbirliği ile oynadığı maçta 142 desibelle ses rekoru kıran ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Beşiktaş, böylece bir ilke daha imza attı. Irkçılığın yanı sıra işitme engellilerin problemlerine dikkati çekmek amacıyla yapılan sessiz tezahüratla, dünyanın en büyük sessiz korosu oluşturuldu.

BEŞİKTAŞ'TA KADRO AYARI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında Portekiz'in Benfica takımını konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, son resmi karşılaşmaya göre kadroda iki değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de Adanaspor ile oynanan karşılaşmaya göre Benfica maçında kadroda iki oyuncu değişikliğine gitti. Güneş, sakatlıkları geçen Dusko Tosic ve Adriano Correia'nın dönmesiyle takım kurgusunu değiştirdi. Adanaspor maçında savunmanın göbeğinde oynayan Atınç Nukan, Portekiz temsilcisiyle yapılan maçta yedeğe çekilirken, bu oyuncunun yerine Tosic, Marcelo ile stoperde görev aldı.

Adanaspor mücadelesinde ilk 11'de forma giyen Cenk Tosun'un da yedek başladığı karşılaşmada, forvette Vincent Aboubakar görev aldı.

Andreas Beck, son karşılaşmada olduğu gibi savunmanın göbeğinde oynarken, Adriano ise bu oyuncunun önünde hücuma destek vermeye çalıştı.

Siyah-beyazlı takımda kalede Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, savunmanın sağında Gökhan Gönül şans buldu. Defansın önünde Tolgay Arslan ile Atiba Hutchinson'ın oynadığı Beşiktaş'ta, orta saha Adriano'nun yanı sıra Ricardo Quaresma ve Oğuzhan Özyakup'tan oluştu.

GÖKHAN GÖNÜL İLKİ YAŞADI

Genelde Süper Lig maçlarında forma şansı bulan Gökhan Gönül, siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı.

Benfica ile yapılan ilk maçta yedek soyunan ve oyuna dahil olamayan tecrübeli futbolcu, sakatlığı nedeniyle Dinamo Kiev mücadelesinin kadrosunda yer almamıştı.

Siyah-beyazlı takımın Napoli ile yaptığı iki maçta da yedekler arasında bulunan Gökhan, yine oynama şansı yakalayamamıştı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

Beşiktaş'ın gruptaki durumunu belirleyebilecek karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar, tarihi maçta tribünleri doldurdu.

Az sayıdaki Benfica taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı.

BENFICA'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, takımının Beşiktaş ile yaptığı ilk karşılaşmaya göre kadrosunda iki değişikliğe gitti.

Vitoria, ilk maçta sakatlıkları nedeniyle oynamayan Luisao ile Kostas Mitroglou'yu ikinci karşılaşmada ilk 11'de görevlendirdi. İlk maçta ilk 11'de görev alan Lisandro Lopez yedek soyunurken, Andre Horta ise kadroda yer almadı.

4 DAKİKADA 2 GOL KAÇTI

Vodafone Arena'da maç 1 dakikalık sessizliğin ardından başlarken, Benfica ilk andan itibaren çok sert bir baskıyla başladı.  Henüz 3. dakikada Mitroglou'nun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Eliseu'nun şutunda top direğe çarpıp dışarı çıktı. Bu pozisyonun hemen sonrasında ise Beşiktaş'ın atağında filelerle buluşan topta ofsayt bayrağı kalktı. Oğuzhan'ın sağdan ortaladığı topa Benfica savunmasının ters vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ederson'dan döndü. Dönen topu önünde bulan Aboubakar'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ancak karşılaşmanın hakemi pozisyonda ofsayt kararı verdi.

BENFICA 10'DA GOLÜ BULDU

Çok hızlı bir şekilde oynanan karşılaşmada Benfica golü de erken buldu. 10. dakikada Mitroglou'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Guedes, Fabricio'dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Benfica'yı 1-0 öne geçiren golü atan isim oldu.

SEMEDO ÇAPRAZDAN ATTI

Benfica'nın golünün ardından skoru bir an önce eşitlemek isteyen Beşiktaş kalesinde golleri görmeye devam etti. 25. dakikada sağ kanattan gelişen Benfica atağında topla ilerleyen Eduardo Salvio kısa pası ile topu Nelson Semedo topu filelerle buluşturdu. Nelson Semedo topla ilerleyip sağ çaprazdan sert bir şut çekti. Üst direğe de çarpan bu top Beşiktaş ağlarına gitti; skor 0-2 oldu

3 DİREK, 1 GOL...

Konuk ekip Benfica dakikalar 31'i gösterdiğinde çok ilginç bir gole imza attı. Kullanılan korner sornasında 3 kez kaleye gönderilen şut direkten oyun alanına dönerken sonrasında ağlara gitti.

Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Pizzi ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direğe yakın bölgeden Kostas Mitroglou kafa vuruşunu yaparken, bu top direğe çarpıp tekrar oyun alanına döndü. Topu takip eden Kostas Mitroglou tekrar kafa vuruşunu yaptı ve bu top da üst kale direğine çarpıp oyun alanına geldi. Dönen topu takip eden Eduardo Salvio vuruşunu yaparken bu top da sol direğe çarpıp ceza alanına düştü. Dönen topu takip eden Ljubomir Fejsa vuruşunda skoru 3-0'a taşıdı

Beşiktaş taraftarı ilk devre sona erdikten sonra destek için futbolcuları tribüne çağırdı; "Beşiktaşım el ele, hep beraber tribüne" şeklinde tempo tuttu ve oyunculara moral verdi.

BEŞİKTAŞ GOLÜ BULDU

Şenol Güneş, ikinci devrenin başında Cenk Tosun ve Gökhan İnler değişikliklerini yaparken oyundan çıkan isimler Gökhan Gönül ve Tolgay Arslan oldu.

Beşiktaş'ın ilk golünü de Cenk Tosun attı.  Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Andreas Beck ceza sahası içine ortasını gönderdi. Arka direkte topu takip eden Cenk Tosun gelişine yarım vole ile vuruşunu yaptı ve topu ağlar ile buluşturdu. Temsilcimiz Beşiktaş, Cenk Tosun'un golü ile Benfica karşında skoru 3-1'e getirdi.

Golün hemen sonrasında  Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yaptı. Bir sakatlık geçiren Dusko Tosic çıkarkenyerini Atınç Nukan'a bıraktı.

PENALTIDA GOLÜN ADI QUARESMA

Taraftarının desteğini arkasına alan Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma 83'te kazanılan penaltıda topun başına geçti.  Ricardo Quaresma sağ ayağı ile kalecinin soluna sert bir şut gönderdi. Direğe de çarpan bu sert şut ağlar ile buluştu. Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın penaltı golü ile 3-2'lik skoru yaptı

ABOUBAKAR ÖNCE KAÇIRDI SONRA ATTI

Beşiktaş, 88'de gole çok yaklaştı. Sol kanatta Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine ortasını gönderdi. Penaltı noktasının hemen yanından Vincent Aboubakar vuruşunu yaparken kaleci Ederson De Moraes bu topu tokatlayarak uzaklaştırdı. 89'da ise topu ağlara gönderdi. Sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası içine şık bir orta yaptı. Eliseu'dan seken topu takip eden Vincent Aboubakar altıpas içinde bekletmeden şutunu çekti ve ağları sarstı. Mücadele 3-3 sona erdi.