Durmuş, Çağla'nın Fransa Açık'taki (Roland Garros) 2. tur maçında Rus Anastasia Pavlyuchenkova'ya 2-1 yenilerek elenmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvada mücadele eden 3 Türk sporcuyu da tebrik etti.

"Çağla, İpek ve Marsel çok önemli bir başarıya imza attı." diyen Durmuş, "Fransa Açık'ta, 3 tur eleme geçerek ana tabloya kalan ver bir ilki gerçekleştiren sporcularımız bize büyük mutluluk yaşattı. Çağla, bir tur daha geçti ve dünyanın 27 numarası rakibine son sette elendi ki, rakibi bu turnuvada çeyrek, yarı final oynamış bir sporcu." ifadelerini kullandı.

Çağla Büyükakçay'ın artık bir turnuva oyuncusu olduğunu dile getiren Durmuş, "Çağla'nın Fransa Açık'ta topladığı puanlar, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alma yolunda çok katkı sağlayacak. Hedefimiz 6 Haziran'a kadar puan toplayarak sıralamaya girmek. Rio'ya gitme yolunda umutlarımız arttı. 6 Haziran'a kadar herkes, mümkün olduğu kadar çok puan toplamaya çalışacak, umarım Rio'ya giden biz oluruz. Olmadığı takdirde yine wild card opsiyonunu değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Elde edilen başarıların temelinde birçok etkenin bulunduğunu vurgulayan Cengiz Durmuş, şunları kaydetti:

"Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın verdiği destek, velilerimiz, sporcularımız, kulüplerimiz, antrenörlerimiz, federasyon, hepsi bir bütün olunca başarı geliyor. Doğru antrenörler, doğru bir sistem ve turnuva takvimiyle doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Bu projeleri devam ettirip aynı zamanda büyütmemiz gerekiyor. Bununla yetinmeyeceğiz. Çağla bu turu geçseydi, biz sonraki turu isteyecektik. Hedefimiz hep dünyanın en iyisi olmak. Bunların üzerine koyarak, 3 değil 30 tane sporcuyla bu arenada savaşmamız gerekiyor."