Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Hilton Convention Center'da gerçekleştirilen kulübün olağan divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, kendilerini Beşiktaş'a adadıklarını belirterek, "Bu Beşiktaş bizim Beşiktaşımız. Biz sizin için çalışıyoruz. Ben ve arkadaşlarım çok büyük gayret içindeyiz." dedi.

Kendilerine yönelik eleştirilere değinen Orman, şunları kaydetti:

"Şu gördüğünüz fotoğraf kendiliğinden oluşmadı. Kulübün temsiliyeti konusunda bir sorun var mı? Beşiktaş'ın nezaketi ve zarafeti içinde temsil edilmesi konusunda rahatsızlık duyuyor muyuz? Taraftarların artmasından rahatsızlık duyuyor muyuz? Beşiktaş iyi yoldadır. Kıskançlık insanın içinde olan bir şeydir ama Beşiktaşlıya yakışmaz. Hiç korkmayın, böyle şeylerden biz yılmayız. Anlattıklarım yaşadıklarımızın yüzde 50'sidir. Çocuklarımıza atılan mesajları anlatmıyorum. Bunda tek amaç bizi yıldırmaktır. Biz bu işe başımızı koyduk, kefenimizle geldik. Alnımızın akıyla gideceğiz. Beşiktaş'ın başarısı için hep birlikte, el birliğiyle çalışalım ve mücadele edelim."

Vodafone Park'ın maliyeti

Yeni statları Vodafone Park'ın maliyeti konusunda üyelere bilgiler aktaran başkan Orman, kulüpte kuvvetler ayrılığı olduğunu ve divan, denetleme, sicil olmak üzere bütün kurulların kendi ilkeleri içinde çalıştığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişisel ilişkilerimiz vardır ama kişisel çatışmalarımız olmamıştır. Denetleme kurulu başkanımız borç rakamlarının nereden kaynaklandığını alt alta ifade etti. Beşiktaş'ı aldığımız dönemdeki ortam hepimizin aklındadır. Beşiktaş'ın zaten mevcut gelirinin yüzde 35'i faize gitmekteydi ve gelirin neredeyse iki misli giderler vardı. Hepsinden önemlisi moral, motivasyon, takıma ve camiaya olan güveni biliyoruz. 26 Mart 2018'de 6. seneyi dolduracağız. 200 milyon dolara yakın faiz ödenmiştir. Bu bizim gerçeklerimizdir. Altı sene önce bu noktalarda olacağımızı söyleseydim çoğunuz hayalcilik olarak değerlendirecekti."

Büyük mücadeleler vererek çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Orman, "Bu kadar ileri giderken özellikle camia içerisinden de bizi aşağı çekme uğraşını beklemiyordum. Ortada izni alınmamış bir stat ve ödenemeyecek borçlar olduğu dönemde, Türkiye'nin en güzel stadını yaptık. Beşiktaş'ın stat maliyetlerinden bahsediyoruz. Mali genel kurula kadar 6 aylık süremiz var. Bir kurul oluşturulsun, araştırılsın. En yakın divan kurulu toplantısına yetiştirilirse gelsinler bilgiyi versinler." diye konuştu.

Beşiktaş'ta birçok konuyu değiştirdiklerine dikkati çeken Fikret Orman, şunları aktardı:

"Her geçen gün daha yukarı giden camia oluşturmaya çalışıyoruz ama kişisel kıskançlıklar, kişisel hayal kurmalar hem camiamızın hem bizim şevkimizi kırmaktadır. Sahip çıkmak en başta sizin göreviniz. Biz sahipsizsek bu işi yapmamıza gerek yok. Elimizden geldiğince mücadele etmekteyiz. Gerçekten bütün şevkimizi kırmaktadır. Stadın maliyeti konusundaki sonucu ben değil bir denetleme şirketi yapsın. Ona göre divan kuruluna rapor versin. Biz ne yaptıysak Beşiktaş için yaptık. Kaçırılacak bir şey de yok. Alınan malzeme, proje, hepsi Beşiktaş'ın dosyalarında olan şeylerdir." 

Şampiyonluğa inancı tam 

Futbol takımının Süper Lig'deki şampiyonluk iddiasına değinen Fikret Orman, son iki sezonda olduğu gibi yine hedefe ulaşacaklarını savundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iyi gittiklerini belirten Orman, "Lige hafif konsantrasyon bozukluğuyla başladık. Akhisarspor karşısında takımımızın arzusu, kazanma isteği çok üst düzeydeydi. Hiç merak etmeyin takımımız şampiyon olarak bu sezonu bitirecektir. Buna inanın. Beşiktaş uzun bir maraton içinde bütün engelleri aşabilecek kadroya sahiptir. Tabii ki aşağı çekmeler olacaktır. Dün hocamız da hakemlerle alakalı ifade etti. Hakemler etki altına alınmaya çalışılmaktadır. Bunlar bildiğimiz şeylerdir. Zor bir sezon yaşayacağız ama bu zorluktan Beşiktaş kenetlenerek çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş camiasındaki insanların yüzde 99'unun başkan ve yönetim kuruluna destek verdiğini savunan Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim aramızda nifak yoktur. Ben ne söylediysem, yönetim kurulu, divan kurulumuz, taraftarlarımız da arkasındadır. Bu bütünlüğümüzü devam ettirdiğimiz sürece hem Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacağız hem ligde bu sezon da hedefe ulaşıp, 3 defa üst üste şampiyon olmanın ikinci tacını takma şerefine nail olacağız."

Taraftar kitlesini artırma çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Orman, "Beşiktaş'ın dünyadaki bilinirliği inanılmaz derecede artmaktadır. Avrupa'daki ürün dağıtımımızın yüzde 22-25'ini yabancılar alıyor." şeklinde konuştu.

"Biz çeteci olmuşuz" 

Göreve gelirken en çok kulübü büyütmek için mücadele vereceklerini zannettiğini ancak camia içindeki eleştirilerin ve dedikoduların kendilerini daha fazla zorladığını anlatan Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı:

"Camia içindeki fitneler falan hiç bitmiyor. Her geçen gün daha adileşerek, daha basitleşerek, daha kırıcı olarak büyümektedir. Maalesef ki bunları bizler yaşıyoruz. Rıza Sarraf'a bir tane loca sattık. Hayatımda Sarraf'ı iki defa gördüm. Sonradan, benimle Kanada'da şirketleri varmış diye yazdılar. 'Bu şirket varsa bunun bir evrakı vardır.' dedim. Madem ki ortağız ne iş yapıyoruz, ne ciro yapıyoruz? Sarraf ile bizi ortak yaptılar. Dedikodu dedikodu... Özellikle menfaatleri kesilen insanlar yapmaktadır. Bir internet sayfası kurmuşlar. HSYK, Fikret Orman kulisleri... Çete kurmuşuz. Bunların arkasında kimin olduğunu da biliyorum, yargı yoluna gittik ama siz de bilin. Biz çeteci olmuşuz. Son çıktı, 'Fikret Orman, FETÖ'den tutuklu Metin Topuz'la telefon trafiği basına sızdı.' Şu saatte, şu dakikada konuşulmuş, Fikret Orman şu telefondan aranmış, o onu aramış... Okuduğunuz zaman 'Allah Allah' diyoruz. Bu söylenen telefonu bir senedir kullanmıyorum. Hayatımda bu insanları ne gördüm ne tanıdım. Sarraf dosyası içinde Fikret Orman varmış. Her seferinde ABD'ye giderim, ayıptır ya. Biz ne kötülük ettik bunlara. Bunları yabancıların yapmasına, başka taraftar gruplarının dile getirmesine bir nebze anlayışla karşılıyorum ama kendini Beşiktaşlı diye tanıtıp bunları konuşanlardan büyük üzüntü duymaktayım." 

Mitrovic'in transfer bedeli 

Hırvat savunma oyuncusu Matej Mitrovic'in transfer maliyeti konusundaki polemiklere de değinen başkan Orman, şunları söyledi:

"Mitrovic, 4,2 milyon avro bonservis bedeli ödenerek alınmıştır. 1,2 milyon avro maaşı ve 3,5 senelik kontratı var. Kontratında artışlar da var. Bu süreç içinde kendisine toplamda 4,3 milyon avro civarında ücret ödenecek. Mitrovic'in menajerine de oyuncunun sözleşmesindeki ücretin yüzde 10'u olmak üzere 420 bin avro ödenecektir. Bu ödeme 3,5 senede yapılacaktır. Şu ana kadar bir lira ödememişiz."