- İslam parça parça olmuş.
-Tahsile gitmişler. İşte Hindistan, İslam’ın müstaid bir veledidir; İngiliz mekteb-i idadisinde (Lisesinde)çalışıyor. Mısır, İslam’ın zeki bir mahdumudur; İngiliz Mekteb-i Mülkiyesinden  (Siyasal Bilgiler Okulundan) ders alıyor. Kafkas ve Türkistan, İslam’ın iki bahadır oğullarıdır. 
Rus mekteb-i harbiyesinde (harp okulunda) talim alıyor. Yahu, şu asilzade evlat, şehadetnamelerini (diplomalarını) aldıktan sonra, her biri bir kıta başına geçecek, muhteşem adil pederleri olan İslamiyet’in bayrağını, afak-ı kemalatta  (kemal ufkunda) temevvüç ettirmekle (dalgalandırmakla), kader-i ezelinin nazarında feleğin inadına, nev-i beşerdeki hikmet-i ezeliyenin sırrını ilan edecektir.
Evet, her kışın baharı gelecek derken cennet asa bir bahardan bahseden Bediüzzaman, tam da günümüze işaret ediyor. Pakistan’ın Asya’nın, Mısır’ın Afrika’nın ve Türk Devletleri’nin de Avrupa’nın başına geçerek, Avrupa’nın kafir zalimlerinin inadına İslam bayrağını bütün kıtalarda dalgalandıracağını müjdeliyor.
Buna karşı çıkmak ne ABD’nin ne de Rus ve Çin’in elindedir. Allah’ın izni ile Müslümanlar aralarındaki kavgayı bırakarak müşterek düşmanlarına karşı birleşiyorlar, ittifak ediyorlar. Ortak düşmanlarımız cehalet, zaruret (fakirlik) ve ihtilaf, yani düşmanlıktır.  İşte Filistin’deki bu birleşme İslam Çağı’nın bir müjdecisidir.
 Rabbimiz Saf suresinde “İstiyorlar ki Allahın nûrunu ağızlarıyla söndürsünler, Allah ise nûrunu tamamlayacaktır, isterse kâfirler hoşlanmasınlar” ayeti ile bize ümitvar olmamızı ve asla karamsarlık yani yeis hastalığına yakalanmamamız gerektiğini emrediyor.
Mısır’da Tahrir (hürriyet) meydanında Araplar, siyasal bilgiler okulundan diplomalarını aldıklarını gösterdiler. Diktatör Sisi’den kurtulacakları günleri sayıyorlar. Elbette bunun bir bedeli olacaktır. O bedel ise kanı ve canı ile hürriyet için çaba sarf etmekte yatmaktadır.
Türkler ve Araplar, baskı ve zulüm ile bir yere varılamayacağını nihayet anladılar. İnsanlığın gelmiş olduğu özgürlük nimetlerinden istifade etmeye başladılar. İlk iş olarak aralarında nifak çıkarmak isteyen düşmanlarının tuzaklarını bertaraf ediyorlar. Evvelallah çok yakında Pakistan gibi kardeşleri  ile birlikte bütün kıtaların başına geçip İslamiyet baharını bütün aleme gösterecekler.
Evet, ümitvar olunuz; şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada, İslam’n sadası olacaktır, vesselam…