Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kendi içerisinde çelişmeye devam ediyor. CHP, seçim öncesi katıldıkları her mitingte 'Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz" diye vaatler vermiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da  28 Mayıs'ta seçimleri öncesinde yaptığı bir açıklamada, "Pusulanın bir tarafında, ‘Suriyeliler kalsın’ diyen Saray var. Diğer tarafında, ‘Misafirlerimizi barış içinde evlerine göndereceğiz’ diyen Kılıçdaroğlu var" demişti. 

E-5'te Beylikdüzü'nde zincirleme kaza: 13 kişi yaralandı... E-5'te Beylikdüzü'nde zincirleme kaza: 13 kişi yaralandı...

CHP'Lİ BELEDİYELERE UYARI YAPILDI!

Bu sözlerin üzerinden daha bir yıl bile geçmeden CHP'den geri adım geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, katıldığı bir programda CHP'li belediyelere uyarıda bulundu. "Ayrımcılık olamaz" diyen Zeybek şunları söyledi;

"Konuyla ilgili tüm belediye başkanlarımıza bilgilendirme yapıldı. Özelde Arapça genelde de yabancı diller ile ilgili hassasiyet gösteriyor, biz bütün dil ve dinlere, inançlara saygı duyuyoruz. Hiçbir insanımızı rencide edecek bir davranışın içerisinde olamayız. Herhangi bir uygulama yapacaksak da bunun iletişim diline çok özen göstermemiz gerekiyor."