Âlemlerin Rabbi olan Allah’a (cc) şükürler olsun ki bizi öfkeye malik insanlar olarak yaratmıştır. Fıtrat itibari ile öfkeye sahibiz ve bu varlığın, varlığımızın devamlılığı için muhakkak gereklidir. Maddi ve manevi varlıklarımızın muhafazası için öfkeye ekmek gibi su gibi ihtiyacımız hatta ondan daha fazla ihtiyacımız vardır. Ekmek ten su dan daha fazla öfkeye ihtiyacımız oluşunun ispatı ise bu gün ekmeğe suya hatta çok daha fazlasına sahip olan Müslümanların maddi ve manevi varlıklarını şahsi namuslarını ve kardeşlerinin namuslarını, kardeşlerinin canlarını ve mukaddes topraklarını ve mekânlarını muhafazadan ve muhafaza etmek gayretinden çok uzak oluşlarıdır. 
Yeri geldiğinde kendi küçük maddi çıkarları için öfkeden kuduran ve hiç te hümanist olmayan ve tehir etmeyen işi hiç te başkasına bırakmayan Müslüman. Mevzu ümmet olunca ümmetin değerlerini muhafaza olunca gayet hümanist, merhametli ve bu görevi çok rahat başkalarına tayin edebilmektedir.  Bu Müslüman tipleri için Allah (cc) şöyle buyurmaktadır: Size ne oluyor da: 'Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, katından bize bir sahip çıkan gönder, katından bize bir yardımcı lutfet' diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz?(nisa;75) Allah (cc)  soruyor; size ne oluyor?  Pekâla bu zavallı kadınlar erkekler ve çocuklara nasıl sahip çıkacak onlara karşı kalkan elleri nasıl kıracağız. Onların bu durumuna karşı Allah’ın bize bahşetmiş olduğu hangi duygumuzu harekete geçireceğiz?  Sevinecek miyiz? Sadece oturup üzülecek miyiz? Ya da kalbimiz patlarcasına gadab ve tahir bir öfke ile mi dolacağız. 
Ellerinizi açınca Allah’tan (cc) para mı kadın mı makam mı istiyoruz. Ya da Allah’ın (cc) zavallı dediklerinin intikamı için kalplerimizi patlatacak bir öfke mi istiyoruz. Hiç kimse bu vahşeti izlediği tribünlerde kendini ilelebet güvende kalacak hissetmesin. Koyun sürüsü düşünün milyarlık bir sürü tek tek al kes o sürünün önünde ye son koyuna kadar hiçbir tepki almazsın. Fakat işin garip tarafı ki gök gürlediğinde koyun sürüsü dahi hepsi bir araya toplanır. Yani birleşmede bizden daha başarılılar. Bir milyar çekirge bir araya gelse geçtiği ülkeleri yok eder. Çekirge kadar dahi hükmümüz kalmamışken şahsımda dahil hâlâ yazıyoruz, konuşuyoruz, konuşuyoruz. Fakat öfkeden ırak kelimeler acıdan kıvranan ümmeti yatıştırmaya ve uyutmaya çalışan bir ninniden ibaret. Aman marjinal olurum korkusu sarmış her tarafımızı. Aman koroyu bozmayın bu yumuşak frekansı takip edin. Aman azıcık dahi de kalbinizde bir öfke varsa onu mefhuma tebdil etmeyin. Kenarı yanan halının ortasındaki güzel desenler aman size bir şey olmasın. ŞİMDİLİK!