Tesla, Almanya'daki giga (büyük) fabrikasında üretimi perşembe gününden pazar gününe kadar durdurma kararı almıştı. Perşembe günü ülkede ulusal bayram olduğundan üretimin durması sadece bugünü etkiliyordu. Ancak bugün fabrikaya yönelik kapsamlı bir protesto gerçekleşti. Yüzlerce aktivist, Tesla karşıtı gösteri amacıyla fabrikaya girmeye çalıştı. 

Aktivistler Cuma günü, Tesla arabalarının geçici olarak park edildiği Neuhardenberg'deki eski havaalanını da kapatmaya çalıştı.

Bölgede gerilim tırmandı. Hem fabrikanın önünde hem de Grünheide bölgesine çok sayıda polis ekibi gönderildi, birçok kişi gözaltına alındı.

Polis fabrika binasına tazyikli su sıktı.

Bir polis sözcüsüne göre aktivistler fabrikaya giremedi. 

Gazze'de can kayıpları artıyor! Gazze'de can kayıpları artıyor!

TESLA FABRİKASINA GİDEN YOLLARI KAPATTILAR 

Yerel medya RBB'nin haberine göre, bazı göstericiler Tesla fabrikasına giden yollarını kapattı. Protestocuların bir kısmı ise fabrikanın önünde nöbet tutmak için toplandı.

Polis, fabrikaya en yakın otoban çıkışı olan Freienbrink çıkışını ve fabrika yakınındaki çevre yolları kapattı. Ayrıca polis raporlarına göre, Berlin ile Frankfurt (Oder) arasındaki Fangschleuse istasyonundaki demiryolu hattı da aktivistlerin rayları işgal etmesi nedeniyle kapatıldı.

Tesla, Giga Berlin fabrikasını 170 hektar kadar genişletmeyi ve tesisin üretim kapasitesini ikiye katlayarak yılda 1 milyon adede çıkarmayı planlıyor. Ancak Almanya'nın Grünheide kasabası sakinleri bu yılın başlarında yapılan bir ankette Tesla'nın bu planına karşı oy kullandı.

Tesla Giga Berlin, Almanya'nın Berlin yakınlarındaki 9 bin nüfuslu bir kasaba olan Grünheide'de üretim yapıyor ve şu anda yıllık 500 bin adet üretim kapasitesine sahip.