UNICEF'ten İsrail'e uyarı: 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri yok UNICEF'ten İsrail'e uyarı: 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri yok

Başkent Washington’da motosiklet sürücüsü 28 yaşındaki Jeffrey Nissen’ın ölümüne neden olan Tesla kazası Amerika Birleşik Devletleri'nin gündeminde. Cuma günü meydana gelen kazada, 56 yaşındaki Carl Hunter adlı sürücünün kontrolündeki Model S ile çarpışan motosikletli havaya fırladı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Polis, kazaya ilişkin geniş çaplı çalışma başlattı.

Tesla sürücüsü, yetkililere aracın kaza sırasında otopilot modunda olduğunu söyledi. Yetkililer, henüz bu iddiayı doğrulayamadı.

56 yaşındaki otomobil sürücüsü Hunter kazanın ardından tutuklandı. İlk ifadesinde, trafikte aracı yavaşlatmaya çalıştığını ancak otopilotta olan aracın yavaşlamadığını söyleyerek kendini savundu. Dikkatinin dağıldığını da itiraf etti.

SÜRÜCÜ, TESLA’NIN OTOPİLOTTA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Seattle Times'ın elde ettiği olası dava belgesinde bir polis memuru, sürücünün "otomatik sürücü modundayken sürüşe dikkat etmemesi ve hareket halindeyken cep telefonunun dikkatini dağıtması" nedeniyle tutuklandığını yazdı. Belgede, sürücünün "kendisi adına sürüş yapacak makineye" güvendiği belirtildi.

Belgeye göre sürücü polise, arabanın motosikletlinin üzerine giderek onu sıkıştırdığını ve motosikletliyi kurtarmak için zamanında hareket ettirilemediğini de söyledi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

MİLYONLARCA TESLA GERİ ÇAĞRILDI

Aralık ayında, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, otomobillerin otopilot özelliğiyle ilgili sorunlar nedeniyle 2 milyondan fazla Tesla'yı geri çağırmıştı. Bu modellerin; 2012-2023 Model S, 2016-2023 Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçları olduğu açıklandı.

Ocak ayında Çin'de de 1,6 milyondan fazla aracı etkileyen benzer bir geri çağırma yaşandı.