Evet, Türkiye beşten büyük nedeni ise cumhurbaşkanımız da saklı.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap ettiği Konuşmasında BM’nin etkisizleşmesine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı: “Daha fazla mazlum insan hayatını kaybetmeden, BM sorunlara ağırlığını koymalıdır. Altını çizerek ifade etmeliyim ki dünya 5’ten büyüktür” demişti. Cumhurbaşkanı,  BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin (ABD, Rusya, İngiltere, Çin, Fransa) BM’yi etkisiz hale getirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanımızın bu tutumun kabul edilemez olduğunu ifade ettiği konuşmasının akabinde  neler değişti?

Bizler ve pek çok kesimden insanlar görmüş oldu ki BM, Müslümanlara yapılan zulümler karşısında birer izleyici gibi. İrili ufaklı egemen devletlerin temsilcileri değillermişçesine şiddetin yükselmesini, dünyanın belirli bölgelerinin yangın yerine dönmesini, insanların kitleler halinde ölmesini engelleyecek güçleri yokmuş gibi, sadece endişe ve üzüntü bildirmekten başka hiçbir şey yapmadılar… Yalnızca konuştular 

Şimdi durum çok farklı.  Artık  tüm mazlumlara kucak açmış bir Türkiye ve tüm mazlumların da güvendiği bir Recep Tayyip Erdoğan ve dünya mazlumlarının derdiyle dertlenen bir Türkiye Cumhuriyeti var 

Son günlerde ülkemizin  çeşitli bölgelerinden Halep’e doğru yola çıkan yardım konvoyları hastaların, yaralıların, kadın ve çocukların ümidi olmuş durumda. Türkiye, yanı başında yaşanan vahşete sessiz kalamazdı. Ne mutlu bize ki tüm Türkiye şu an seferber olmuş durumda. Erdoğan’ın her fırsatta ‘’mazlumun yanında olmak bizim asli vazifemizdir’’ diye çağrı yaptığı tüm ülkelerden sadece duyulan üzüntünün dile getirilmesi, yardım konusunda Türkiye’nin yalnız bırakılmasından sonra Cumhurbaşkanımızın da sözü itibariyle dünyanın 5’ten büyük olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Türkiye, AB’nin, yapamadığı yardımları tek başına üstlenerek tek başına dahi Birleşmiş Milletler topluluğundan büyük olduğunu göstermiştir. 

Yani kısacası, dünya gerçekten 5’ten büyük. Ama Türkiye de mazlumun yanında devleşen bir ülke  olarak hepsinden daha büyük.