Berfin Bitirim-Özel Haber

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Türkiye ziyaret edecek olması iki ülke arasındaki iletişimin gelişmesi anlamına geliyor. Türkiye ziyaretinden önce basına açıklamalarda bulunan Başbakan Miçotakis’in ifadeleri dikkat çekti.

Miçotakis, 13 Mayıs'ta Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşecek. Bu görüşmenin Türk-Yunan ilişkilerini ileri taşıma potansiyeline sahip olduğuna vurgu yapan Miçotakis, "Bu yakınlaşma, bugüne kadar bazı önemli sonuçlar verdi." dedi.

“BARIŞ İÇİNDE YAŞAM ORTAMI OLUŞTURUYOR”

Ege Denizi'nde istikrarlı ve sakin bir ortamın olduğunu belirten Miçotakis, yasa dışı göç oranlarında kayda değer bir azalma olduğunu ve adalardaki kapıda vize uygulamasının yerel ekonomi için olumlu etkileri olduğundan da bahsetti.

Miçotakis, "Bütün bunlar barış içinde yaşam ortamını oluşturuyor" diyerek devam etti.

“AYRET GÖSTERMEYECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ”

Öte yandan çözülmesi gereken önemli sorunların olduğuna da değinen Miçotakis, "Örneğin, biz Ege ve İyon Denizi'nde deniz parkları oluşturmayı planlıyoruz. Bu konuda Türkiye'nin de fikirleri olacaktır" diye konuştu..

Miçotakis görüş ayrılıklarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı: Müttefiklerimizin ambargolarına rağmen... Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı: Müttefiklerimizin ambargolarına rağmen...

 "Bazı konularda görüş ayrılıklarımız olsa da, bu durum, görüşmeyeceğimiz, ilişkilerdeki düzelmeyi kabul etmeyeceğimiz, görüş ayrılıklarımıza ve olumsuz şeylere odaklanıp olumlu şeyler inşa etmek için gayret göstermeyeceğimiz anlamına gelmez

Türkiye'nin siyasetini değiştirmesini beklemiyorum. Aynı şekilde Türkiye'nin de benim bir anda siyasetimi değiştirmemi beklediğini zannetmiyorum"