Malatya Büyükşehir Belediyesi fuar alanındaki şenliğin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mitkat Alan, çeşitli illerdeki bilim ve teknoloji merkezleri ile okullardaki öğrencilerin projelerinin sergilendiği 2. Malatya Bilim Şenliği'nin hayırlı olmasını diledi.

Gençlerin sınırsız düşüncelerini projelendirmek ve bu düşüncelerini hayatın gerçekliğine indirgemek amacıyla düzenlenen bilim etkinliğinin şenlik haline dönüştürülmesinin organizasyona ayrı bir güzellik kattığını belirten Alan, "Biz büyüklere düşen görev, çocuklarımıza, gençlerimize, daha doğrusu geleceğimize yaptıkları bütün çalışmalarda destek olmak ve onlara daha rahat çalışma ortamları yaratmaktır." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün de bilim şenliğinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, bilim şenliğine katılan öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı stantlar gezildi, öğrenciler ile sohbet etti.

Malatya Büyükşehir ve Yeşilyurt belediyelerinin iş birliğinde "Haydi çocuklar şenlik var" sloganı ile düzenlenen etkinlik, 28 Mayıs'a kadar devam edecek.