Dürümlü'de 12 Mayıs gecesi PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybeden 16 kişinin acısı unutulmuyor. Katliamda iki kardeşini ve bir yeğenini kaybeden Bayram Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının dinmediğini, dinmeyeceğini söyledi.
PKK'nın 'Ege planı' Nusaybin'de ele geçirildi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın acılarını paylaşmak üzere köye geldiğini hatırlatan Yaman, "Onlara çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz bize sahip çıktı. Bizi sürekli soruyorlar. Tüm Türkiye bu acımızı paylaştı. Bu katliamın üzerinden 40 gün geçti. 40 gün değil 40 yıl geçse de bu katliamı unutmayacağız. Devletimizden başka kimseden bir şey beklemiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz." diye konuştu.

Yaman, yetim kalan çocukların karnelerini aldıktan sonra ilk olarak babalarının mezarına koştuğunu anımsatarak, bu acının unutulmayacağını söyledi.

 "Çocukları babasız, gelinleri dul bıraktılar"
Katliamda yakınlarını kaybeden vatandaşlardan Müşfike Yüce ise terör saldırısının bir vahşet olduğunu belirtti.

Katliamla ilgili söyleyecek söz bulamadıklarına işaret eden Yüce, "Kadın ve çocuklar sahipsiz kaldı. Allah bu dul kalan kadınların, yetim kalan çocukların hakkını bırakmasın, bize bu acıyı yaşatanlara misliyle benzerini yaşatsın." ifadelerini kullandı.

Yüce, katliamı gerçekleştiren teröristleri Allah'a havale ettiklerini aktardı.

"Bu olayı ebediyen unutmayacağız"
Hacı Çelebi Yaman da PKK'lı teröristlere duyduğu tepkiyi dile getirdi.

"Bugün bu mevlit ile katliamda hayatını kaybedenleri asla unutmayacağımızı göstermek istedik. Bu olayı ebediyen unutmayacağız. Temennimiz bunu yapan katillerin bir an önce yakalanıp, cezalandırılmasıdır. Bunu da devletimiz yapacaktır." diyen Yaman, torunlarına bu katliamı anlatacaklarını dile getirdi.

Yaman, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan ve milletvekillerinin kendileri için ellerinden geleni yaptığını ifade ederek, "Hepsinden Allah razı olsun. Özellikle Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Katliamda yaşamını yitirenler için köyde okutulan mevlide Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel ile katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, "Hala bu üzüntüyü içimizde yaşıyoruz." dedi.

Saldırının ardından 40 gün geçtiğine dikkati çeken Kattaş, mevlit programına Tanışık köyünde yaşayan vatandaşlarla bir arada olmak için geldiklerini belirtti.

Kattaş, terör örgütü PKK'nın yaptığı bu vahşetin herkes tarafından kınanması gerektiğine işaret ederek, "Herkesin bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak, ülkemizin birliğini ve beraberliğini, sevgi ve barış atmosferini sağlayacak davranışlar içinde olması lazım. Bu anlamda herkese büyük görevler düşüyor. İnşallah böyle acılar bir daha yaşanmaz. El birliği ile kaynaşarak bütün sorunların üstesinden gelebiliriz." şeklinde konuştu.

Bu arada, katliamda yaşamını yitirenler için okutulan mevlitte duygusal anlar yaşandı. Mevlide çevre köy ve ilçelerden de çok sayıda vatandaş katıldı.

Dürümlü katliamı 
Bingöl'ün Genç ilçesinden gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık'a getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket eden ve köylüler tarafından takibe alındığını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti. 

16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeniyle 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.