ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye ziyaretini bugün, Ankara ile Washington'ın ilişkilerinin son yılların en zorlu dönemindeyken gerçekleştirecek.

BİDEN YOLDAYKEN, TSK CERABLUS'A OPERASYON BAŞLATTI
Bu ziyaret özellikle Cerablus Harekatıyla büyük önem kazanmış oldu.

FETÖ'nün iade edilmesi ile ilgili adım atmayan ABD, bugün yapılan operasyonların hemen ardından görüşmeye geliyor. IŞİD hedefleri vurulurken ABD destekli PYD'nin koridor açmasının ve faaliyete geçmesinin önüne geçildi. Bu yüzden Biden'in ziyaretinde darbe girişimi ve Gülen'in iadesi dışında Cerablus Harekatının da gündemde olması bekleniyor.



BİDEN'İ ANKARA VALİ YARDIMCISI KARŞILADI
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın içinde bulunduğu uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Biden'i uçaktan inişte Ankara Vali Yardımcısı karşıladı. Böylelikle Biden'a ve ABD'ye gerekli diplomatik cevap da verilmiş oldu.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'da

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'da



SURİYE OPERASYONLARINI GÖRÜŞECEK
Sempati toplama hamlesi olarak yorumlanan bu ziyarette, öncelikli olarak Suriye'ye yapılan operasyonlar ve Fethullah Gülen'in iadesi görüşülmesi bekleniyor.

Öte yandan görüşmenin arka planında Türkiye ile Rusya arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma da gündeme gelecek.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'da VİDEO

SOSYAL MEDYADAN DAYANIŞMA MESAJI VERMİŞTİ
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada terör saldırılarına karşı Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını açıklayarak Türkiye'ye geleceğini ifade etmişti.

Biden mesajında şunları yazdı: "Bir düğüne yapılan barbarca saldırıda 29'u çocuk 50 kişi öldü. 66 kişi yaralandı. Türk müttefikimizin yanındayız. Bu hafta, trajik saldırılar ve darbe girişimi sonrasında Amerika'nın Türk halkıyla dayanışmasının altını çizmek için Ankara'ya gidiyoruz."