Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isterken gözaltına alınan şüphelinin üzerine kayıtlı 26 cep telefonu hattında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıldığı tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Nihat A. (52), sistemde pasaportuyla ilgili "zayi" kaydı nedeniyle FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğüne götürülen Nihat A'nın üzerine kayıtlı 26 telefon hattı olduğu belirlendi. Hatlar üzerinde yapılan incelemede ise tüm hatlarda terör örgütünün kriptolu haberleşme programı "ByLock"un kullanıldığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli Nihat A, Edirne Adliyesine çıkarıldı.

Nihat A. savcılıktaki ifadesinde, 2014 yılına kadar 10 yıl Manisa'da bir maden şirketinde finans müdürü olarak çalıştığını ve daha sonra emekli olduğunu anlattı.

Çalıştığı dönemde şirket adına alınan telefon hatlarının bazılarında imzası olduğunu savunan Nihat A, ''Ben adıma 26 telefon hattı çıkarıldığını, bugün savcılıkta öğrendim. Şirket adına alınan GSM hatlarının bazılarında imzam bulundu. Benim imzam, hatların teslim alındığına dairdi. Aldığım hatları, insan kaynakları müdürü Y. Y'ye teslim ederdim, o da şirket çalışanlarına cihazlarla beraber teslim ederdi. Şirket adına kayıtlı olan hatların bir kısmı benim TC kimlik numaram ile kaydedilmiş.'' ifadelerini kullandı.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Nihat A. adli kontrol şartı ve 20 bin lira kefaletle serbest bırakıldı.