Gürsoy, merdivenle çıktığı Arifiye Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki "ulu çınar"ın dalları üzerinde yaptığı açıklamada, "bilim adamlarının, bir meşe ağacında 10 bin canlının yaşadığını ifade ettiklerini" belirterek, ormanların korunması için tüm insanlığın hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

Hava sıcaklığının yükselmesiyle orman yangınlarının da arttığını belirten Gürsoy, "Bu durum bizleri derinden üzüyor ve ciğerlerimiz yanıyor. Yangınların ne yazık ki tek sebebi insan kaynaklıdır. Mangal, semaver tutkularımız, ormanda ateş yakılması, cam şişelerin atılması yangınlara sebebiyet veriyor." dedi.

Ormanların birçok canlının yuvası olduğuna işaret eden Gürsoy, "O canlıların yangını yaşadığı an, muhakkak ki dehşet vericidir. İnsanlara, kendilerinin o yangının ortasında kaldığını düşündürmemiz gerekiyor. Ancak o zaman hassasiyet gösterilir." diye konuştu.

Camların ormanda yangına neden olabildiğine dikkati çekmek için, yanındaki cam şişeyi aşağı atan Gürsoy, ardından süpürge ile yerleri temizledi.

Basın açıklamasından sonra ağaçtan inen Gürsoy'a vatandaşlar da ilgi gösterdi.