Anamur Belediyesi Zabıta müdürlüğü bazı basın organlarında yer alan haberde ‘´ Zabıta ekiplerince çifte standart yapılıyor´´ şeklindeki haber metinleri ile ilgili olarak açıklama yaptı.
Zabıta müdürlüğünden yapılan açıklamada. Halkın refah ve huzuru için zabıta talimatnamesi ve zabıta yönetmeliği uyarınca görev yapan Anamur Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri Anamur genelinde denetimlerini sürdürmektedir. Denetimlerin bir bölümünü oluşturan kaldırım işgallerine yönelik çalışmalarda bu kapsamda sürdürülmektedir. Tamamen vatandaşların kullanımında olan kaldırımların amacı dışında işgal edilmesi kanuni olarak bir takım uyarı ve cezayı müeyyidelere uygulanmasını gerektirmektedir.
Haberde bahsi geçen Saçkan´daki kaldırım işgalini gerçekleştiren motor ve sahibi hakkında ekiplerimiz gün içerisinde uyarıda bulunmuş Halide Edip Adıvar Caddesi ve Akdeniz Caddesindeki denetimlerin ardından Saçkan Kavşağında geri dönüldüğünde motorun halen kaldırılmamış olmasından dolayı cezai işlem uygulanmıştır. Anamur Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce kaldırım işgalleri ile ilgili olarak 276 adet cezai işlem uygulanmıştır. Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılmaya devam edecektir. Anamur Belediyesi Zabıta ekiplerinin hiçbir kişiye, ya da kimseye ayrıcalık ya da çifte standart uygulaması söz konusu olamaz. Kamuoyuna Saygı ile duyurulur.