Alınan bilgiye göre, ilçenin kırsal mahallelerinden Mezitler'de ramazanda davulculuk yaparak aile bütçesine katkı sağlayan Recep Bulut, 2011'de trafik kazasında hayatını kaybetti.

Oğlu Ramazan Bulut, davulu alarak babasının işini yürütmeye başladı. Mahalle sakinlerini sahura kaldıran Bulut, Balıkesir merkezde iş bulup ilçeden ayrılınca, ramazan davulculuğunu annesi üstlendi.

İlk kez bu ramazanda davulculuk yapan Hasibe Bulut, sokak sokak gezerek mahalle halkını sahura kaldırıyor.

"Kadınlar beni evlerine çağırıyor, onlarla sahur yapıyoruz"
Anne Bulut, normalde davul çalmayı bilmediğini ancak iş başa düştüğü için hem bunu hem de mani söylemeyi öğrendiğini anlattı.

Eşi vefat ettikten sonra üçü kız 4 çocuğuna bakmak zorunda kaldığını dile getiren Bulut, şöyle konuştu:

"Oğlum Ramazan, ramazanlarda davul çalmaya başladı. Bu işi yaklaşık 5 yıl yaptı. Artık Balıkesir merkezde işe girdi.
Ben de davulu alıp muhtara gittim. Dedim ki 'Al davulunu, oğlan işe girdi.' O da bana 'Bu işi ancak sen yaparsın, davul sende kalsın' dedi. Ben de çalmaya başladım. Beni sahur vakti davul çalarken görenler şaşırıyor. Birçoğu da tebrik ediyor. Özellikle bazı kadınlar beni evlerine çağırıyor, onlarla sahur yapıyoruz."

Bulut, evinden saat 02.15 gibi çıkarak mahalledeki bütün sokakları gezdiğini ve 03.00'e kadar davul çaldığını ifade etti.

Mezitler'de yaklaşık 60 hane bulunduğunu kaydeden Bulut, "Tüm mahalle uyanınca ben de sahurumu yapmak için evime gidiyorum. Mahalleli beni görünce 'Aferin' diyor, 'Sen misin davul çalan' diye şaşırıyorlar." dedi.

Muhtar Özcan Öz ise davul çalacak kimse bulamadıklarını belirtti.

Hasibe Bulut'un bu işi çok iyi yaptığını vurgulayan Öz, "Ondan Allah razı olsun. Oğlu iş bulunca mahalleli ramazanda davul sesi duyamayacaktı. Hasibe ablamız bana davulu bırakmaya geldi, kabul etmedim. 'Bu ramazan sen çal' dedim. Önce itiraz etti ama şimdi yapıyor. Mahalleli de çok memnun." ifadelerini kullandı.