Bağcılar Sancaktepe Mahallesi’ndeki üzüm bağında yapılan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede 23 yıl önce 11 park varken, kendilerinin 150 parkı hizmete sunduklarını söyledi. Bugün farklı bir etkinlikte vatandaşlarla bir arada olduklarını belirten Çağırıcı, Bağcılar’a ismini veren üzüm bağlarının meşhur olduğu ilçede, nostalji bahçelerinin ilkinin üzüm bağıyla başladığını anlattı.

Çağırıcı, daha sonra ilçede nostalji bahçeleri serisinin getirildiğini ifade ederek, farklı mahallelerde kiraz, kayısı, ceviz, kestane, fındık ve kızılcık bahçelerini oluşturduklarını ifade etti. Nostalji bahçelerinin, ilçede birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin adresi haline geldiğine dikkati çeken Çağırıcı, şunları söyledi:
“Güzel komşuluklar oluştu. Birbirimizle tanış olması noktasında bu mekanlar buluşma adresimiz haline geldi. Ben bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi ve bu ülke için canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. 15 Temmuz ki; bu milletin kendi iradeleri karşısında hiçbir iradenin galip gelemeyeceğini bir kez daha gösterdiği tarihtir. Bu vesileyle de bir kez daha yüce milletimizi, sizlerin şahsında şükranla ve minnetle yad ediyorum. Dünyaya, tarihte Çanakkale’de olduğu gibi yine 15 Temmuz’da insanlık dersi veren bir millete hizmet etme fırsatını tanıdığı için milyonlarca kez Rabbime şükrediyorum.”
Bağcılar’da yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Çağırıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı havaalanına ulaşacak olan metronun geçiş güzergahının ilçede olduğunu vurguladı. İlçede, 6 metro hattının olduğunu belirten Çağırıcı, “Ulaşım medeniyettir. Ulaşımın merkez üssü haline gelen bir Bağcılar’ı hep birlikte yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından pekmez kaynatılan kazanın başına geçen Çağırıcı, vatandaşlara pekmez dağıttı. Kazanlarda kaynatılan 3 bin kişilik organik pekmezden tadan vatandaşlar, asmalardan üzüm yeme imkanı da buldu. Pikniğe katılanlara etli pilav ve ayran da ikram edildi.
Bağda, “9 türde 220 asma”
Bağcılar’da 2 bin 200 metre kare alandan oluşan, 9 farklı üzüm türünün bulunduğu bağda toplam 220 asma bulunuyor. Üzüm bağı, Bağcılar Belediyesi’nin “Nostalji Bahçeleri” projelerinin ilk örneğini oluşturuyor. 50 metrekarelik bir de bağ evi yer alan bahçede, Çavuş, İtalyan, Trakya İlkeren, Yalova İncisi, Haliya, Razaki, Flames, Horoz Karası, Barış üzüm çeşitleri yer alıyor. İri elips şeklindeki Horoz Karası koyu mor ve siyah rengiyle dikkati çekiyor.