Bağcılar Meydanı, ‘Demokrasiye sahip çıkma nöbeti’ için akın akın gelen ilçe sakinleri tarafından hınca hınç doldu. Düzenlenen programda dik duruş sergileyerek ellerindeki Türk bayrağını dalgalandıran binlerce Bağcılarlı, okudukları duaları da şehitlerin ruhlarına gönderdiler. 

AK Parti Milletvekili Nurettin Nebati burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz Cuma akşamı birilerinin haince planları uygulamaya geçirdiğini hatırlattı. Ancak, Türk milletinin darbecilere karşı tek yürek olarak birleştiğini kaydeden Nebati, “Bu millet ayağa kalkmıştır. Hainlerle işbirlikçilere karşı dik durmuş, tanklara ve tüfeklere karşı göğüslerini siper etmiştir.” dedi. AK Parti İl Başkanı Selim Temurci de Türk halkının büyük bir sınavdan başarıyla geçtiğini ifade etti. Darbe teşebbüsünün duyulmasının ardından tüm halkın dünyada eşi ve benzeri görülmemiş direnişe geçtiğinin altını çizen Temurci, “Türkiye başta siyasi ve ekonomik olmak üzere her alanda kendini kabul ettirmeye başlamıştır. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa gözünü ülkemize çevirmiştir. Tam bu dönemde ülkemizde darbe teşebbüsünde bulunulmuştur.Ancak bu hayasız kalkışma Türk milletinin kahramanca direnişiyle topyekün püskürtülmüştür.” dedi. AK Parti eski Milletvekili Ünal Kacırda halkın demokrasiye sahip çıkarken sergilediği duruşun takdire şayan olduğunu anlattı. 

“ÇAĞIRICI: DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN HERKESE MİNNETTARIZ”
Programda daha sonra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçedeki 386 sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan basın bildirisini okudu. Çağırıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal ve hukuk düzenine karşı yapılan hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınadıklarını belirtti. Çağırıcı şöyle konuştu: “Bu paralel kalkışmayı hezimete uğratan başta Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanımız İsmail Kahraman, Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere muhalefet liderlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz ve canları pahasına tankların önüne dikilerek demokrasinin yanında yer alan milletimiz ve medyamıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için canlarını feda ederek şehit olan vatandaşlarımız ve güvenlik görevlilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyor milletimize bir kez daha başsağlığı diliyoruz.” Daha sonra da ilçedeki tüm muhtarlar adına basın bildirisi okundu. Bildiride darbe teşebbüsü şiddetle kınanarak telin edildi.

“CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I DEV EKRANDAN İZLEDİLER”
Programın ilerleyen anlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasiye sahip çıkma ve darbeyi kınama nöbetine katılanlara yönelik yaptığı selamlama konuşması dev ekrandan izlendi. Ellerinde Türk bayraklarını dalgalandıran binlerce ilçe sakini büyük bir coşku yaşadı. ‘Paralelin halkları yıldıramaz halkları”, “milletin iradesine darbe vurulamaz’, gibi birçok döviz de dikkat çekti.Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, diğer siyasi parti ilçe başkanları ve muhtarlar da katıldı.