Şehit aileleri ve gaziler iftar programında biraraya geldi.  İftar programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin her Ramazan olduğu gibi bu sene de gönül sofralarında ilçe sakinlerini ağırladıklarını vurgulayarak, "Mimar Sinan Mahallesiyle başladığımız mahalle iftarımızı bugün Turgut Reis Mahallesiyle sürdürdük. Şimdi de sizlerleyiz. Sizler en kıymetli varlıklarınızı vatanımız uğruna toprağa verdiniz. Gazilerimiz vücutlarının en değerli parçalarını cennet vatanımız uğruna kaybetti. Bizler sizlere minnettarız, ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz." dedi.
Messi'yi ağlarken görmek bana acı verdi! 

Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar ulvi bir derece daha olamayacağını ifade eden Başkan Keskin, insanın çalışarak pekçok rütbe ve unvan elde edebileceğini ancak şehitlik ve gazilik rütbesinin bir hayat karşılığında elde edilmiş en yüksek mertebe olduğunu belirtti.
Sultanbeyli Kaymakamlığına vekalet eden Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan da yaptığı konuşmada Şehitlik ve gazilik mertebesinin ulviliğinden bahsetti ve ailelerin her zaman yanında olduklarını vurguladı.
Programın sonunda ise bir gazinin oğlu İstiklal Marşını ezbere okudu. Herkes minik kahramanı ilgiyle dinledi.