Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29. Muhtarlar Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bazı gazeteler, baktım şunu söylüyor, 'Erdoğan, bir Misakımilli dedi, ortalığı karıştırdı.' Ben demedim, tarih bunu böyle kaydetti. Tarihin kaydına girmiş olan böyle bir gerçeği biz unutacak mıyız, bunları konuşmayacak mıyız? Bizim hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Tam tersine biz, bu ülkelerin topraklarında gözü olanlara, bu ülkelerde yaşayan kardeşlerimizi etnik ve mezhep esaslı ayrıştırmalarla yeni çatışmalara sürüklemek isteyenlere karşıyız. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"Münbiç'i PYD'den temizlemekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En kısa sürede Münbiç'i terör örgütü PYD'den temizlemekte kararlıyız." dedi.

Erdoğan, "Türkiye, Irak'ta ve Suriye'de yaşanan her gelişmenin içinde mutlaka yer alacaktır. Terör örgütlerine karşı verdikleri mücadelede, gerekiyorsa diplomatik ve askeri gücümüzle de oralardaki kardeşlerimizin yanlarında bulunmakta kararlıyız." diye konuştu.

"Bize pençesini çıkartanların tırnaklarını sökmekten çekinmeyiz"

Erdoğan, "Bizim hiç kimseye karşı husumetimiz, ön yargımız, kompleksimiz yok. Bize dost elini uzatan herkesin elini tutarız. İşte Balkanlardaki, Orta Asya'daki, Güney Asya'daki, Afrika'daki nice dost ülkeler ve halkları. Bununla birlikte, bize pençesini çıkartanların tırnaklarını sökmekten de çekinmeyiz." diye konuştu.

"Kim mağduriyet edebiyatı yapıyorsa, ihanet içindedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kim ki bunlarla ilgili FETÖ terör örgütünün mensupları sebebiyle mağduriyet edebiyatı yapıyorsa kusura bakmasınlar, ihanet içindedir. Kimse bize gelip de bu konuda akıl vermesin. O aklı kendilerine saklasınlar." ifadelerini kullandı.

 bu konuda akıl vermesin. O aklı kendilerine saklasınlar." dedi.