Süleyman Uğur/İstanbul

Avrupa medyası darbenin ikinci ayağı

Milli iradeye yönelik darbe girişimi milletin birliğiyle önlenirken, üst aklın ‘Kaos planı’ devreye girdi. Alevi-Sünni, Türk-Kürt kavgası çıkarmak için sosyal medya başta olmak üzere tüm yazılı ve görsel basın kullanılıyor.

Alevi-sünni çatışması çıkarmaya çalışıyorlar

İlk provokasyon girişimi Malatya’da başladı. Milli iradeye sahip çıkmak için sokağa dökülen halkın Malatyada Paşaköşkü Mahallesine saldırdığına dair yalan haber yayıldı. Bu haber direk halkın birliğine yönelik bir girişimdi.

Benzer bir durumda 16 Temmuzda Gazi Mahallesinde cereyan etti. Demokrasi mücadelesine destek için sokağa çıkan halkın, Alevilere saldıracağı yalan haberi yayınlanarak Cemevi önünde Alevilerin toplanması sağlanmıştı.

Gerek Sosyal medyada yayınlanan yalan haberler, gerekse darbe destekçisi Avrupa medyasının hükümeti kötüleyecek ve alevi-sünni, Türk-Kürt çatışması çıkaracak yalan haber yazacak kişileri aradığının belgeli kanıtının ortaya çıkması, halkı bölme amacını deşifre etti.

Darbeyi basitleştirmeye çalışıyorlar!

Psikolojik savaş enstrümanları devreye sokularak, kanlı darbe girişimi hafif gösterilmeye çalışılıyor. Sosyal medyada başlatılan bir kampanyayla darbeye Tiyatro denilerek halkı devlete karşı örgütlemek için senaryolar sahneleniyor.

Provakatörler devrede

Üst Aklın halkı bölmek ve iç çatışmayı gerçekleştirmek için DHKP-C ve PKK gibi terör unsurlarını kullandığı ihbarları her geçen gün artarak gelmeye devam ediyor. Kendilerini; Alevi, Kürt gibi gösteren bu örgüt mensupları BBCye Vatanı müdafaa için sokağa çıkan halkın Alevilerin mahallelerini bastığına dair yalan demeç veriyor. Diğer yandan bu örgüt üyeleri halkı kışkırtarak iç çatışmaya zemin hazırlama görevini üstlenmiş durumda.

BBCnin, milletin bu onurlu duruşunu görmezden gelerek manupüle haberler yayınlaması, darbenin planlamasında kimlerin parmağı olduğunu gösteriyor.

 Hükümet aleyhinde konuşacak birilerini arıyoruz!

 BBC World Prodüktörü James Bryant, kirli oyunları gözler önüne seren bir mail atarak, hükümet aleyhine konuşacak birilerini aradı. 


Söz konusu mailde yer alan ifadelerde,"Türkiye'de başarısız olmuş darbe girişimi. Oradaki siyasi durumu ele alıyoruz.

Ülkede hükümetin şuanda yaptıklarına eleştirel yaklaşacak kişiler bulmakta zorlanıyoruz. Geçen hafta zaten olumlu konuşan çok kişi aldık. Bu sebeple şuan durum aleyhine konuşacak birilerini bulabilmeyi ümit ediyoruz" dedi.