Haber7 yazarı Taha Dağlı, bugünkü köşesinde, "Katliamlı darbe girişimi sonrası yakalanan darbeci askerler için ABD-Avrupa Birliği ve İsrail'in devreye girdiğini" yazdı.

İşte Dağlı'nın köşesinden satırbaşları:

Yürütülen operasyonlara karşı ortak ses çıkıyor. Hepsi istiyor ki, Türkiye’de ellerinin altında darbeciler hep olsun. “Darbe ama” diye başlayan cümle kuranlar, darbe girişiminin püskürtülmesinden büyük rahatsızlık duyuyor.

Bugün Brüksel’de AB Dışişleri Bakanları zirvesi var. Zirvenin gündeminde de 15 Temmuz darbe girişimi var. Peki ne diyor, AB liderleri, hiç dikkat eden oldu mu?

Darbe girişimi sonrası operasyon üstüne operasyon yapılıyor. Ordudaki FETÖ’cü darbe teröristleri, onlara destek veren diğer kurumlardaki militanlar, hepsine müdahale ediliyor.

Olup bitenler, bu ülkenin en tabi hakkı. Neticede ülkeyi katliam alanına çevirmeye niyetli bir darbe girişimi vardı, elbette püskürtülünce buna kalkışanlar cezalandırılmalı.

Ancak Türkiye’de 48 saattir hızla devam eden bağırsak temizleme operasyonunun yankıları Batı’dan geliyor.

AB’den peş peşe tepki açıklamaları geldi.

Avrupa Birliği Dış Politika Temsilcisi Federica Mogherini, Türk hükümetine darbe girişiminin ardından hukukun üstünlüğünün korunması için güçlü bir mesaj göndereceklerini söyledi.

DARBECİLERE FAZLA DOKUNMAYIN
Yani AB’nin dışişleri bakanı diyor ki, “evet Türkiye’de darbe girişimi oldu ama darbecilere de fazla dokunmayın”.

Benzer açıklama Fransa’dan da geldi.
Darbe girişiminden bir gün önce ülkelerindeki kanlı saldırıyı arşivlere gömen Fransa’nın

Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, “darbe girişimi nedeniyle Erdoğan'a açık çek verilemez” dedi.

Peki bu ne demek?
Türkiye’de her zaman, hazır şekilde ellerinin altında bekleyen darbeciler olsun istiyorlar.

Cümleler “darbe” diye başlıyor sonra hemen bir “ama” ekleniyor.

“Darbe kötü şeydir ama darbecilere dokunmayın”

AB Zirvesinde de bu konu masaya yatırılacak, Türkiye’deki bu kanlı girişimi unutup, tutuklanan darbecileri savunmaya devam edecekler.

Aynısını ABD de yapıyor. Darbeye kalkışan Gülen’i açık açık “teslim edin” diyoruz, daha hala “bakarız” diyorlar.

Tüm bunlar akıllara 3 Temmuz 2013’ü de getiriyor.

Mısır’da darbe ve katliam olduğunda, aynı AB aynı ABD, Mısır’daki darbe yönetimine kol kanat germişti, katliamları yapanları savunmuş, sivil iktidarın linç edilmesine destek vermişti.

Bu arada unutmadan.

Batı dünyasındaki darbe şebekesinin içerisinde İsrail de var. Çünkü şöyle diyorlar, “eğer darbe başarılı olsaydı, biz Türkiye’deki darbecilerle anlaşırdık”.

Mesele çok açık ve net.
FETÖ yaptı, CIA planladı, Batı dünyası da “darbe geliyor” diye el ovuşturdu.

Şimdi ise ellerine yüzlerine bulaşınca, Türkiye’de darbecilere karşı bu kadar sert tepki gelince, tüm darbe zihniyeti Türkiye’nin damarlarından kazınmaya başlayınca, ciyak ciyak bağırıyorlar, “darbecilere dokunmayın” diye.