Diyarbakır Fetih Platformu tarafından İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami’nin bahçesinde verilen iftara 4 bine yakın kişi katıldı.

Akşam namazının ardından Ulu Cami içerisinde yapılan etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Diyarbakır'ın fethiyle ilgili Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirildi. Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, bir selamlama konuşması yaptı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen ise yaptığı konuşmada, sahabeler ve peygamberler şehri olan Diyarbakır’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Selahaddin Eyyubi’nin torunlarının yanında Kudüs’u konuşmanın daha anlamlı olduğun söyleyen İşliyen, "Kudüs İslam'ın şehri olmasın diye İsrail'in başkenti ilan edildi. Buna direnen Gazze'deki kardeşlerimizden onlarcası şehit edildi. Küresel dünya başımızı eziyor. Başımızı kaldırmaya izin vermiyor" dedi.

"Kenetlenmeyi başaramazsak, içimizde yek vücut olamazsak, sahabenin emanetini taşımakta zorlanacağız" diyen İşliyen, "Tek bir vücut haline gelmeliyiz. Bu ümmet hakkında, bu bölge hakkında plan kuranların palanlarını heveslerinin kursaklarında kalması bizim ümmet olmayı başarmamıza bağlı. Sahabenin muvaffakiyetinin temelinde bu var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ve duaların ardından teravih namazı kılındı. Namaz sonrası çekilen kura sonucunda 21 kişi umreye gitmeye, 21 kişi de çeyrek altın almaya hak kazandı.