Cuma namazından sonra ilçe merkezinde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla, "Teröre lanet kardeşliğe davet", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz kardeşiz bu zulüm niye?" sloganları attı.

İlçe Jandarma Komutanlığı önünde sona eren yürüyüşe katılan imamlar mevlit okuyarak şehitler için dua etti. Jandarma, mevlitin ardından yürüyüşe katılanlara yemek verdi. 

Şehit Aileleri Derneği ve Sağınlı Bölgesi Korucu Başkanı Ayhan Özdemir, yaptığı açıklamada, yürüyüşü kardeşlik için düzenlediklerini söyledi.  Bu sene Hizan'da 7 şehit verdiklerini belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Biri bizim kendi korucumuzdu. Biz artık ilçemizde ve ülkemizde şehit görmek istemiyoruz. Ben de bir şehit kardeşiyim. Ağabeyim 1991 yılında teröristler tarafından şehit edildi. Şehit acısının ne kadar zor olduğunu biliyorum. PKK yol kesip 'Kürtlerin hakkını savunuyoruz' diyor. Bu kesinlikle yalandır. Kürtlerle hiçbir alakası yoktur. Aksine Kürt kardeşlerimize zarar vermekteler. Bütün Kürt anaları bu PKK belası yüzünden ağlamaktalar. Biz artık bunları ilçemizde görmek istemiyoruz. Biz artık huzur istiyoruz."

Özdemir, Hizan'da turistik alanların bulunduğunu ve ilçenin terörle değil bu özellikleriyle anılmasını istediklerini dile getirdi. 

Dağlarda silahlı kimseyi istemediklerini vurgulayan Özdemir, "Seçimlerde 80 milletvekili almalarına rağmen yine rahat durmadılar. Bunların barışla hiçbir alakaları yoktur. Bunlar her gün bir yerde polis, asker kardeşimizin canını yakıyor. Yol kesip arabaları yakıyorlar. Bir insan hayatı boyunca çalışıyor ancak bir araba alabiliyor. Bunlar da kalkıp bütün emeğini bir seferde yakıyor. Bölgemiz bunlara daha ne kadar seyirci olacaktır. Kürt, Türk, Alevi hangi ırktan olursa olsun hepimiz kardeşiz. Türkiye Cumhuriyeti bu şekilde kuruldu."