Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da terörden temizlenen bölgelerde yürütülen "inşa ve ihya" çalışmalarına yönelik güncel durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 4 ilde 7 merkez üzerinde çalışmaların sürdüğünü aktaran Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında, 16 Temmuz sabahı çalışmaların sekteye uğramadan tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.
İngiltere'nin 'hain' Türkiye planı! 

Terörden zarar gören, güvenliğin sağlandığı bölgelerde öncelikle hasar tespit çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Özhaseki, "Ardından enkazın kaldırılması çalışmasına başlıyoruz. Sonra 'riskli alan' ilan ediyoruz, rezerv alan oluşturarak bir yol belirliyoruz. Ne yapacağımıza karar veriyoruz." dedi.

Özhaseki, bu çalışmaların ardından mağdur vatandaşlarla görüşmelerin başladığını aktararak, vatandaşın oturduğu ev az hasarlı ise bu zararın parasının ödeneceğini, evin ağır hasarlı, oturulamayacak durumda olması halinde yeni evlerin verileceğini anlattı.

"30 bin civarında konut yapılacak"

TOKİ ile anlaşmaların hayata geçirildiğini ve çok hızlı bir şekilde konutların yapıldığını ifade eden Özhaseki, "Bir kısmında da bizler başladık konut yapımına. Vatandaşların ne istediğini tespit ediyoruz, onların anlaşmalarını yapıyoruz. Anlaşma yaptığımız insanlara da kira yardımında bulunmaya başladık. Gelip 'Teröristler zamanında burada çatışmışlardı, ev de ağır hasarlı olduğu için siz yıktınız. Yerine ev verin. Ben şu kadar ev istiyorum' diyerek bizimle anlaşan herkese kira yardımına da devam ediyoruz." diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu çalışmaların hızla sürdüğünü dile getiren Bakan Özhaseki, "Bu söylediğim alanlarda, 30 bin civarında konut yapacağız. Bunda da vatandaşlarla haliyle anlaşacağız. Belki de bazı vatandaşların evi bizim verdiğimizden daha büyüktür, fazla para alacak üstüne. Bir kısmını da uzun vadeli olarak basit taksitlerle borçlandıracağız. O şekilde devam edecek." değerlendirmesini yaptı.