Mardin'in Midyat ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Mardin'in Midyat ilçesi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla saldırıda bulunuldu.

Saldırıda ilk belirlemelere göre, bir polis şehit oldu, iki kişi hayatını kaybetti, sivillerin de bulunduğu en az 30 kişi yaralandı.

Yaralılardan bazıları kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Bölgeye AFAD ekipleri de gönderildi.

Çok sayıda binada hasar oluştu
Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi'nin, sivillerin de yoğun kullandığı bir bölge olduğu öğrenildi.

Patlamanın etkisiyle çok sayıda binada hasar oluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkililerden bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat ilçesinde emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıya ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı. Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakinen takip ettiği, bu çerçevede Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar ile de bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.
Kandil ve Lice kırsalında hava harekatı!