Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eyüp'te, toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında AB ile vize görüşmelerine ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kararına dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İstanbul'un kurtuluşu için büyük bir organizasyon hazırlandığını işaret ederek, ''29 Mayıs'ta Yenikapı çok farklı. İnşaallah İstanbullular fethi bu sene daha farklı kutlayacağız.'' dedi.

Bangladeş'teki olarlara da değinen Erdoğan, ''Suriye'de 12 milyon insan mağdur edilmişken hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş'te olanlara sessiz kalanlar da kendini ayrı tutamaz.'' şeklinde konuştu.

AB'YE REST ÇEKTİ

Erdoğan'ın gündeminde vizesiz Avrupa konusu da vardı. Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelesine AB'nin müdahale etme peşinde olduğunu ifade ederek, ''Şu an AB, vize için terörle mücadele yasasını değiştirin diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu yanına çadır kuran teröristlere izin veren zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz?'' dedi.

AB'nin bu isteğine sert çıkan Erdoğan, ''Teröristlere çadır kurduracaksın, bize de vize şartı süreceksin. Hadi bakalım, biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onunla anlaş.'' şeklinde konuştu.

'BOŞUNA DAVUL ZURNA ÇALMAYIN'

Erdoğan ayrıca, yaşanan siyasi gelişmeler üzerinden ekonomi için felaket tablosu çizenlere de seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

''Hemen başladılar, 'Ekonomide ne olacak? diye... 2008'de ekonomi dibe vuracak dediler, ben teğet geçecek dedim, geçti. Yine aynı şeyleri yapıyorlar. Ülke dimdik ayakta, boşuna davul zurna çalmayın. Bize eğilmek yaraşmaz, sadece Rabbimiz'in huzurunda rükuda eğiliriz.''