Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşmasında tutuksuz sanıklar dinlendi.

Duruşmaya sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık Gürkan Z, üniversite sınavlarına hazırlanırken örgütün dershanesine gittiğini, 2009 yılında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Muhasebe Bölümünü kazandıktan sonra Konya'ya geldiğini söyledi.

Okuldaki bir arkadaşının vasıtasıyla 2. sınıfta örgüte ait evlerde kaldığını ifade eden Gürkan Z, "Evlerde kaldığım süreç içerisinde herhangi bir görev üstlenmedim. Mezun olduktan sonra 2012 yılında örgüte ait bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaya başladım." dedi.

Gürkan Z, çalıştığı dönemde örgütün "Selçuklu eyalet muhasebecisi" olduğunu iddia ettiği H.G'ye bağlı olarak çalıştığını anlattı.

"Ben iyi niyetle bu yapının içine girmiştim"

Örgütün, sohbet ve mütevelli toplantılarında "himmet" adı altında verilen yardımları kendisinin topladığını aktaran Gürkan Z, "Nakit para olarak toplanan himmet, burs ve benzeri parayı H.G'ye veriyordum. Yanlış hatırlamıyorsam Selçuklu ilçesinde 2013 yılında 1 milyon 700 bin lira para toplandı." şeklinde konuştu.

Pişman olduğunu belirten Gürkan Z, "Ben iyi niyetle bu yapının içine girmiştim. İşin içerisine siyaset girince bu insanların iyi niyetli olmadığını gördüm." ifadelerini kullandı.