Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iki 3. sınıf emniyet müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü, bir emniyet amiri, dört komiser, 10 komiser yardımcısı, 19 polis memuru ve komiserlerden sorumlu "emniyet imamı" olduğu değerlendirilen bir kamu görevlisi olmak üzere toplam 38 şüpheli yakalandı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde soruşturmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, 15 Temmuz günü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca ülke genelinde cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya, görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye kalkışma girişimi, vatandaşların demokrasiye sahip çıkması ve desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kahraman asker ve polislerince engellendiği vurgulandı.

Olayla ilgisi bulunduğu değerlendirilen FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı olabilecek kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca 16 Temmuz günü TCK'nın 309. maddesinde düzenlen "Anayasa'yı ihlal" 311. ve 312. maddelerinde düzenlenen "Yasama Organına" ve "Hükümete karşı suç " ve 314/2. maddesinde düzenlenen "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin yakalandığı ifade edilerek, şunlar belirtildi:

"Yalova Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla Yalova Emniyet Müdürlüğünce 25 Temmuz'da yapılan eş zamanlı operasyonda, bir kısmı İçişleri Bakanlığınca açığa alına 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş ev aramaları yapılmış, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iki 3. sınıf emniyet müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü, bir emniyet amiri, dört komiser, 10 komiser yardımcısı, 19 polis memuru ve komiserlerden sorumlu emniyet imamı olduğu değerlendirilen bir kamu görevlisi olmak üzer 38 şüpheli yakalanmıştır."

Bir 3. sınıf emniyet müdürü, bir komiser yardımcısı ve bir polis memurunun yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.