Küçükçekmece’de modifiye işiyle uğraşan 32 yaşındaki Muhammet Enes Gülaçar, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrası kendisine ait olan aracıyla üzerinde "HÖH" (Halk Özel Harekat) yazan vatandaş demokrasi nöbetine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı arması ve o geceye ait fotoğrafların basılı olduğu görsellerin de bulunduğu araç vatandaşların büyük beğenisini topladı. Sosyal medyada çok sayıda vatandaş aracın fotoğrafını paylaştı.
Gülaçar, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası böyle bir şey düşündüğünü belirterek, "Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle halk sokağa çıktı" dedi. Milli iradeye, demokrasiye sahip çıktığı için böyle bir uygulamaya gittiğini ifade eden aracın sahibi Muhammet Enes Gülaçar, “Çok şükür henüz olumsuz bir tepki almadık. Aşırı derecede olumlu tepkiler aldık. Hem şehir içinden hem şehir dışından gece arayan arkadaşlarımız oldu. Demokrasi nöbetine yılmadan, yorulmadan devam edeceğimizi, buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istiyorum” dedi.