Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan 17'si tutuklu 27 polisten 20'si 4 yıl 2 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı, 7'si beraat etti.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanıklar ise Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Meslekten ihraç edilenlerin de aralarında bulunduğu sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Mehmet Sarı, Hikmet Karadeniz, Abidin Atılgan, Ahmet Erikan, Aydın Duman, Coşkun Gelen, Davut Açık, Furkan Öksüz, Mehmet Buğrul, Mehmet Dözel, Mehmet Uzun, Muzaffer Kürşat Karayiğit, Necmettin Kozak, Özcan Koca, Sabri Tekin, Servet Bağrıaçık, Servet Gezer'e 7 yıl 6'şar ay, etkin pişmanlıktan yararlanan Ahmet Koşaray, Mehmet Güz ve Gürkan Anlar'a ise 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verdi.

FETÖ'nün "Mor Beyin" yazılımı mağduru olduğu tespit edilen A.S, H.K, M.E.T, A.K. ve F.Y. ile ceza almalarına yeterli, kesin ve somut bilgi bulunmadığı belirlenen A.G. ve M.Y'nin beraati kararlaştırıldı.