Vakfın Kurban Çalışmaları Komisyonu Başkanı Cüneyt Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH olarak 24 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen Kurban Bayramı'nda yaklaşık 90 ülkedeki 200'den fazla şehirde 2 milyona yakın kişiye yardımda bulunduklarını anlatan Kılıç, bu yıl da 89 ülkede 2,5 milyon civarında ihtiyaç sahibi ve yetime kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Afrika'dan Güneydoğu Asya'ya, Balkanlar'dan Orta Doğu ve Latin Amerika'ya kadar farklı bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatacaklarını dile getiren Kılıç, "Hazırlıklarımızı tamamladık. Arifeden bir gün önce, 10 Eylül'de arkadaşlarımızı yola çıkacak. Haiti'den Filipinlere, Afrika'dan Rusya'ya kadar farklı bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Gittiğimiz bölgelerde devam eden projelerimizle ilgili görüşmeler de yapılacak." dedi.

Bayram süresince yaklaşık 55 bin kurban keseceklerini belirten Kılıç, kesim için 280 kişilik ekibin yaklaşık 60 ülkeye gideceğine dikkati çekti.

Kılıç, Türkiye'nin 50 ilindeki ihtiyaç sahibi 10 bin aileye de kurban eti ulaştıracaklarını söyledi.

Bağış sahiplerine SMS ile bildirim yapılıyor
Kurbanların vakıf görevlilerince İslami usullere uygun kesildiğini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu yıl da Kurban Bayramı'nda kıtalar aşıp, milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için yola çıkıyoruz. Kurban, ibadetin evrensel bir dile dönüşmesinin, ibadetimizin, gönülden ve karşılıksız olarak kendimizden vermeyi bizlere öğretmesinin bir sonucudur. Vakıf olarak beş kıtadan 89 ülkedeki kardeşlerimizin elini tutacağız. Bu noktada bağışçılarımızın desteği de bizim için çok önemli. Bu yıl kurban bedelini 550 lira olarak belirledik."

Kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacağını anlatan Kılıç, kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilginin, vekalet sahiplerine SMS yoluyla iletileceğini dile getirdi.

Kılıç, kurban bağışı yapmak veya bilgi almak isteyenlerin İHH merkezlerine başvurabileceğini, ayrıca "ihh.org.tr" adresini ziyaret edebileceğini sözlerine ekledi.