Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, bir çetenin, Güneydoğu ve Karadeniz illerinden kaçak yollarla getirdiği silahları piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettiğinin belirlenmesi üzerine 28 Haziran'da İstanbul, Şırnak, Edirne, Muş, Mardin ve Trabzon'daki 143 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 54 şüpheliyi gözaltına aldı, 72 tabanca, 16 pompalı tüfek, 2 bin 149 mermi, 1 gece görüş dürbünü ve çok sayıda yedek şarjörle silah parçaları ele geçirdi. 
'Canlı bomba' alarmı! Cami boşaltıldı 

Söz konusu kentlerde 29 Haziran'da 90 adrese ikinci bir operasyon düzenleyen polisin 33 şüpheliyi daha gözaltına aldığı, adreslerde yaptığı aramalarda ise 75 tabanca, 14 pompalı tüfek ve bin 793 mermi bulduğu bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 87 şüpheli Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Ayrıca konuya ilişkin 38 kişinin ifadesine başvurulduğu da öğrenildi.

Operasyonlarda ele geçirilen 147 tabanca, 30 pompalı tüfek, 3 bin 942 mermi ve 1 gece görüş dürbünü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde sergilendi.