SÜLEYMAN UĞUR
Bomonti Silahşör caddesi yakınlarında çocukluk arkadaşını ziyarete giden Enes Deliktaş, dönüşünde motosikletini parkettiği yerde bulamadı.



Durumu en yakın polis karakoluna bildirdi
Motosikletinin çalındığını fark eden izinli asker durumu hemen olay mahalinin yakınlarında bulunan Fulya polis merkezine bildirdi. Çalınan motosikletin bulunması için çalışma başlatan ekipler, kamera kayıtlarının incelenmesi için olayın vuku bulduğu esnafların dükkanlarını açması için sabahı bekledi. Sabahın erken saatlerinde dükkanların açılmasıyla kamera kayıtları inceleyen polis, iki kişinin motosikleti sürükleyerek çektiği görüntüyü kaydetti.



“Daha taksidi bile başlamamıştı”
Çocukluğundan beri motosiklet tutkunu olan Deliktaş olaya ilişkin şöyle konuştu.



“Çocukluğumdan beri motosiklet sevdası var. Askerliğimi tamamlayıp bir motor almak istiyordum. Karşıma çok hoşuma giden bir motosiklet çıktı. Askerliğimi tamamlamayı beklemeden borç-harç edip satın aldım. Bir akrabamdan aldığım borçla ödemiştim taksitlerini. Askerliğimi tamamlayıp döndüğümde ise akrabamdan aldığım borcu taksitle ödemem gerekiyor. Ama ben bu parayı öderken çalmadan, helal para ile ödeyeceğim. Dua ediyorum; inşallah biran önce bulunur, çok üzgünüm”

Altı gün sonra birliğine teslim olacak
Altı günün sonunda bayram izni bitecek olan Deliktaş son olarak şunları söyledi:

Birliğime teslim olmak için az zamanım var. Altı gün içinde İstanbul’dan ayrılmam gerekecek. Umarım ben İstanbul’dayken motosikletim bulunur ve gözüm arkada kalmaz.

Çalınan motosikletin özellikleri
34 JY 4182 plakalı, 2007 model Mavi, sarı karışım renkli Honda.