31 Mart 2019'daki yerel seçimler öncesinde siyasi partiler ittifak görüşmelerini sürdürüyor. Bu bağlamda merak edilen konulardan birisi de, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstereceği isim oldu. CHP'nin Ankara için en güçlü adayı Mansur Yavaş olarak iddia ediliyordu. Ancak Yavaş, yaptığı açıklamada, Ankara'nın rozetsiz yönetilmesi gerektiğini belirterek "çatı adaylık" formülünü sunmuştu. 

"Çatı adaylık" konusunda da CHP ve İyi Parti arasındaki çatlaklık, Mansur Yavaş'ın aday olma ihtimalini azaltmış durumda. İki parti arasındaki krize tepki gösteren Yavaş, "Adaylığı geciktirerek, hem ben hem partiler zarar görüyor” demişti.

KILIÇDAROĞLU, YAVAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Tüm bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin genel merkezinde, daha önce kendisinden randevu talep eden Mansur Yavaş ile bir görüşme yaptı.

Bu görüşmeden Yavaş'ın adaylığına ilişkin bir karar alınmadığı ifade edilirken Kılıçdaroğlu, Yavaş'a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

YAVAŞ, İP'TEN ADAY OLMAYA SICAK BAKMIYOR

Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun Yavaş'a İP'ten adaylığı konusunu sorduğu ancak Yavaş'ın, ortak aday olmak istediği için buna sıcak bakmadığını belirttiği öğrenildi.

CHP'NİN ANKARA ADAYI KİM OLACAK?

Parti kaynakları, CHP'deki adaylık yarışının bundan sonra Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ile Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan arasında geçeceğini kaydediyor. 

Cengiz Topel Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile geçen hafta 1,5 saat süren bir görüşme yapmıştı.