Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Silvan Projesi'ni Allah'ın izniyle hayata geçireceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, kim saldırırsa saldırsın, inatla, ısrarla bu projemizi hayata geçireceğiz." dedi.

Bakan Yılmaz, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından bir otelde düzenlenen "2016 Yılı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı ve Protokol İmza Töreni"nde yaptığı konuşmada, son 10-15 yıl içerisinde birçok alanda olduğu gibi kalkınma alanında da Türkiye'nin yeni kavramlarla, yaklaşımlarla ve yeni kurumsal yapılanmalarla tanışma imkanı bulduğunu belirtti.

Kalkınma anlayışımızın özünü insanın teşkil ettiğini, insan odaklı bir kalkınma anlayışlarının bulunduğunu anlatan Yılmaz, kalkınmada kapsayıcılık kavramını ön plana çıkardıklarını söyledi.

Bakan Yılmaz, GAP'ın Türkiye'nin son derece önemli ve milli bir projesi olduğunu, sadece bölgesel bir proje olarak anlaşılmaması gerektiğini, Türkiye'nin genel kalkınmasını da harekete geçiren, farklı bir seviyeye taşıyan bir proje olduğunu vurgulayarak, dünyanın en önemli bölgesel programlarından biri olduğunu, GAP'ı da hayata geçirdiklerini aktardı.

GAP Eylem Planı kapsamında hayata geçirilmesi amaçlanan, tarım arazilerini suyla buluşturacak olan Silvan Projesi'nin terör saldırılarıyla karşı karşı olduğuna dikkati çeken Bakan Yılmaz, bu projeye saldıranların aslında Diyarbakır'ın, gençlerin çiftçilerin ve yoksulların geleceğine saldırdığını vurguladı. Yılmaz, buna karşı Diyarbakır'ın bu projeyi sahiplenmesi ve bunu en hızlı şekilde hayata geçirmesinin çok önemli olduğuna işaret etti.

Cevdet Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Silvan projesi, o klasik GAP'ın sulama boyutunun en belirgin olduğu projesi ve onu gerçekleştirdiğimiz zaman klasik GAP'ın sulama boyutu da aslında aşağı yukarı tamamlanmış olacak. Silvan Projesi'ni Allah'ın izniyle hayata geçireceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, kim saldırırsa saldırsın, inatla, ısrarla bu projemizi hayata geçireceğiz. Bir taraftan da şunu vurgulamak isterim; GAP'ta sulamaya yeterince ağırlık verilmiyor diye eleştiri yapanlar var. Onlar da bu Silvan Projesi'ni bir hatırlasınlar, arada bu projemizi de sahiplensinler."