Kocaeli Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli 8. Kitap Fuarı'ndaki kumbarada Hakkarili çocuklar için toplanan 900 hikaye ile değişik kitapların dağıtımı için İl Milli Eğitim Rehberlik Araştırma Merkezi önünde tören düzenlendi.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile okul müdürleri ve öğretmenler, öğrencilere kitap dağıttı. Dağıtımdan sonra kalan kitaplar, 6 okulun kütüphanesine götürülmek üzere okul müdürlerine teslim edildi.

Kitapları alan öğrenciler, Kocaeli Belediyesine teşekkürlerini dile getirdi.

Durgun, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Burada temsili olarak kitapları öğrencilerimize dağıttık. Bu kitapları 6 ayrı okulumuza dağıtacağız. Kitabın hayatımızdaki önemi nedeniyle tüm toplumun bu hassasiyetinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin başka ucundan buraya bu kampanyanın düzenlenmesi, kitapların gönderilmesi ve emek verilmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Huzurlarınızda bu kitapların öğrencilerimize ulaşmasında katkısı olan Valimize, Kocaeli Belediyesine ve kitap hediye eden halkımıza teşekkür ediyorum."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında organize edilen "Kitaba Koş" etkinliğinde, atletizm pistinde 3 kilometrelik koşuya katılan vatandaşlar, parkuru tamamladıktan sonra kendilerine verilen kitapları "Sayfalara Güven" sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Hakkari'deki öğrencilere bağışlamışlardı.