AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Millet olarak içeriden ve dışarıdan her türlü terör saldırıları ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey Kut'ül Amare'deki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusudur." ifadesini kullandı.

Kaya, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Kut'ül Amare'nin Birinci Dünya Savaşı'nın en önemli zaferlerinden ve tarihin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Kut'ül Amare'yi milletin bağımsızlık ve hürriyet aşkının destanı olarak nitelendiren Kaya, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Kut'ül Amare, bu milletin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiği zaman zor şartlar ve imkansızlıklara rağmen neleri başarabildiğinin en büyük göstergesidir. Millet olarak içeriden ve dışarıdan her türlü terör saldırıları ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey Kut'ül Amare'deki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusudur. Tarih, bir milletin şuuru demektir. Tarihini unutan bir millet şuurunu kaybetmeye mahkumdur. Bizler tarihimizi unutmayacağız, unutturmayacağız."

Kut'ül Amare Zaferi'ni kutlayan Kaya, Kut'ül Amare şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.